'Han overstråler Messi'

Vinicius Jr. ser ud til at have fået spillelysten og målformen tilbage, og det kan mærkes i hjemlandet, hvor medier sender ham mod landsholdslejren med meldingen om, at han 'overstråler Messi'

'Skal jeg lære dig noget, Messi?' Foto: JUAN MEDINA/Ritzau Scanpix
'Skal jeg lære dig noget, Messi?' Foto: JUAN MEDINA/Ritzau Scanpix

Brasilianske medier er gået i selvsving over deres stjernefrø Vinicius Jr., der til dagligt huserer på venstreflanken i den spanske hovedstad for Real Madrid.

Således beretter AS, at den samlede brasilianske sportspresse er faldet i svime efter weekendens El Clásico, hvor kongeklubben besejrede ærkerivalerne fra Barcelona og danske Martin Braithwaite 2-0.

'Han overstråler Messi og vinder kampen,' skriver ESPN Brazil, mens LANCE! følger op med, 'Real Madrids opspil var hovedsagligt fokuseret i venstresiden, hvor Vinicius spiller. Nummer 25 poppede op mange gange og var ikke intimideret af forsvarsspillerne.'

Og måske er der noget om snakken.

For 19-årige Vinicius Jr. blev nemlig den yngste målscorer i et El Clásico i dette århundrede og skubbede dermed Lionel Messi af pinden, der scorede sit først El Clásico-mål i en alder af 19 år og 259 dage.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Stemningen var i top, da Vinicius Jr. scorede til 1-0 ved weekendens El Clásico. Foto: JUAN MEDINA/Ritzau Scanpix
Stemningen var i top, da Vinicius Jr. scorede til 1-0 ved weekendens El Clásico. Foto: JUAN MEDINA/Ritzau Scanpix

Drama efter El Clasico: Omklædningsrum smadret

Bryder dødvande
Samtidig brød Vinicius Jr. med sit mål i det 71. minut Real Madrids dødvande, da han scorede hovedstadsklubbens første mål mod catalanerne i syv timer og fem minutters fodbold.

Gennem sæsonen har han ellers været udskældt i storklubben.

'Han forløste sig selv foran Real Madrids fans efter at være blevet kritiseret i store dele af sæsonen for hans mangel på afslutninger,' skriver brasilianske Folha de Sao Paolo, mens Estado skriver, at de 'kan se ham blive indlemmet i Brasiliens trup'.

Om Vinicius Jr.'s genvundne målform er nok til at få ham udtaget til Brasiliens næste landskamp mod Bolivia 26. marts, er op til landstræner Tite at vurdere, når truppen annonceres.

Skriver Barça-historie: Første gang i 45 år

Real-stjerne chokerer: - De dømmer imod os med vilje

De mest sensationelle danske handler