Hentede Laudrup til klubben: Nu er Barca-legende død

FC Barcelonas nuværende præsident mindes den længstsiddende præsident i klubbens historie, der mandag afgik ved døden

Josep Lluís Núñez ved præsentationen af Hristo Stoichkov. Foto: AP
Josep Lluís Núñez ved præsentationen af Hristo Stoichkov. Foto: AP
Følg Fodbold

Han var præsidenten, der skrev under, da FC Barcelona hentede spillere som Diego Maradona, Romario, Michael Laudrup og Rivaldo til klubben.

Men nu er den legendariske Barcelona-præsident, Josep Lluís Núñez, afgået ved døden i en alder af 87 år.

Før tirsdagens træning besøgte klubbens førstehold det mindested, der er sat op for at ære den afdøde præsident, og til onsdagens returkamp mod Cultural Leonesa vil spillerne bære sorte armbånd.

Klubben har derudover erklæret fire dags sorgperiode, hvor der vil blive flaget på halvt. Også flere af klubbens øvrige sportshold har tirsdag været forbi for at ære den afdøde præsident.

Núñez blev præsident for for FC Barcelona i maj 1978, hvor han vandt det første demokratiske valg efter diktator Francos død, og han sad på tronen frem til 2000 og blev dermed den længst siddende præsident i klubbens historie.

- Vi har mistet et stort medlem af Barça-familien. En person, som ændrede klubbens karakter og en mand, der var præsident i 22 år. Josep Lluís Núñez har forladt os og vi må leve videre gennem hans minde og følelser fra en ekstraordinær periode i vores historie, skriver klubbens nuværende præsident Josep Maria Bartomeu i en officiel melding fra klubben.

- Da han blev præsident efter valget i 1978, fandt han en klub, som var midt i en svær periode. I den tid, var Catalonien midt i spænding af politisk ændring og økonomisk krise, som påvirkede Barcelona og hele landet.

- Men han insisterede på at skabe et projekt med et triumferende Barça og implementerede et nyt koncept i trænerstrukturen, som i dag er essensen af Barcelona. Han kom ind og gjorde det klart, at der skulle ændringer til for fodboldens skyld.

Artiklen fortsætter under billederne

Nunez var præsident, da Laudrup spillede på hold med Koeman. Foto: Heine Pedersen
Nunez var præsident, da Laudrup spillede på hold med Koeman. Foto: Heine Pedersen

Og Stoichkov. Foto: Thomas Wilmann
Og Stoichkov. Foto: Thomas Wilmann

Nunez præsenterer Bobby Robson i 1996. Foto: AP
Nunez præsenterer Bobby Robson i 1996. Foto: AP
 

- Med ham ved roret blev Camp Nou moderniseret og Mini-Estadi blev konstrueret. I dag ser vi mange store spillere, som holder sig trofast til én spillestil, som de lærte på La Masia, som blev født under Nuñez. Han var klar i spyttet: Han vidste, at Barcelonas fremtid handlede om at udvikle lokale talenter.

- Han var præsidenten, som førte klubben til glæde i 1979 og klubbens første Champions League i 1992 på Wembley med Johan Cruyff på bænken og med Dream Team på banen. Under Nuñez blev klubbens mentalitet fornyet og klubben blev til en vindende klub i fodboldens verden; ikke bare i fodboldens verden, men også i de andre sportsgrene, lyder det fra Bartomeu.

Udover Champions League-triumfen i 1992 blev det også til blandt andet syv liga-titler og seks pokal-titler i perioden med Núñez i spidsen.

Efter Núñez har folk som Joan Gaspart, Enric Reyna, Joan Laporta, Sandro Rosell siddet på præsidentposten i FC Barcelona, hvor det siden januar 2014 har været Josep Maria Bartomeu, der har sidder solidt.

Madrid-medie: Derfor passer Eriksen til Real

Magtfaktor i Europa: Klubejer Ronaldo afslører kæmpe planer

Dansk tv-vært undrer sig: - Ikke særlig stor værdi

Real Madrid ville have ham – og så brækkede han benet

Fra scoop til ydmygende exit: I 20 år har Don Ø og Brian Laudrup ikke hilst på hinanden

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind