Hold fest, det er mange penge - Real Madrid scorer historisk aftale

Champions League-vinderne har lavet en rekord-aftale med Adidas i et nyt trøjesponsorat, som bliver betalt over de næste ti år

Følg Fodbold

Det kører ikke helt inde på banen for Real Madrid i denne sæson, hvor man senest har fyret holdets træner, Julen Lopetegui. Udenfor banen er det dog en helt anden historie, og klubben kan se frem til en enorm trøjesponsoraftale med Adidas.

Den skulle komme til at ligge på 8,2 milliarder kroner, skriver den spanske sportsavis Marca.

Aftalen kommer til at blive fordelt over de kommende ti år, og det bliver anset som en fuldstændig banebrydende aftale indenfor sponsoraftaler i Europa, og Real Madrid-trøjerne bliver derfor de dyreste at have retten til i sport verden over.

Artiklen fortsætter under billedet...

Real Madrid har haft svingende resultater i efteråret, men har scoret en rekord-aftale med Adidas. Foto: Ritzau Scanpix / Lluis Gene.
Real Madrid har haft svingende resultater i efteråret, men har scoret en rekord-aftale med Adidas. Foto: Ritzau Scanpix / Lluis Gene.

Beløbet er desuden garanteret, og det kan sagtens ende med at blive større, hvis det ender med at man sælger flere trøjer end, man har regnet med i første omgang.

Til sammenligning betaler Nike 7,5 milliarder kroner over otte år til NBA for at være trøjesponsor for alle 32 hold, som altså ligger i næsten samme leje som Adidas' aftale med Real Madrid alene.

Real Madrid har desuden også præsenteret regnskab, hvor man kan se, at det kommercielle område i klubben er vokset 16 procent på et enkelt år.

FCM-profil hængt ud af Ståle: 'Jeg har ikke hans nummer'

Brøndby-borgmester efter vold: - Det var nærmest bomber

Efter angreb på betjente: 'Vi har billeder af voldsmænd'

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind