Hylder nøglespilleren Krohn-Dehli: Holder stjerne ude

Den danske landsholdsspiller har for alvor fundet melodien i det sydspanske efter en svær start. Vigtig spiller for Sevilla, vurderer journalist, der følger klubben tæt

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Meget har der været sagt og skrevet om Kasper Schmeichel og Christian Eriksens succes i Premier League i denne sæson, hvor begge danske landsholdsspillere har været toneangivende på henholdsvis Leicester Citys og Tottenhams hold.

Men nede i Sydeuropa løber der også en spiller med rødbedepas, der gør det fortræffeligt for en stor europæisk klub.

Michael Krohn-Dehli har efter en svær start i Sevilla nu for alvor sat sit aftryk i Andalusien, hvor han i de seneste mange kampe har været toneangivende for den spanske klub, der i midtugen sikrede sig deres 15. hjemmesejr i træk i alle turneringer.

Her var Krohn-Dehli afgørende med et flot oplæg til Fernando Llorente, der scorede kampens enlige mål mod den store La Liga-overraskelse i denne sæson, Eibar.

Se midtbanespillerens assist i videoen øverst i artiklen

Enrique García, sportsjournalist på Sevilla-avisen Estadio Deportivo, var på plads på Ramón Sánchez Pizjuán onsdag aften, hvor Krohn-Dehli var en kæmpe profil i de 90 minutter.

- Han var kampens bedste i det opgør. Udover den fine assist til Llorente, var han konstant spilbar for sine holdkammerater, kreerede muligheder for de andre spillere og var meget stærk defensivt, siger García til Ekstra Bladet.

Og det var bestemt ikke en enlig forestilling fra danskerens side.

Krohn-Dehli er for alvor stemplet ind i Sevillas startopstilling efter begynder-vanskeligheder efter sit skifte fra Celta Vigo i sommer. Den 32-årige midtbanespiller havde svært ved at finde sin plads på det sydspanske hold de første måneder af sæsonen, hvor træner Umai Emery også ledte efter den rette holdopstilling og spilfilosofi.

- Jeg vil ikke sige, at han var skuffende i starten, men vi havde større forventninger til ham efter hans succesfulde sæsoner i Celta, hvor han var dominerende. Det var svært for ham de første måneder, for han kom som en stor profil, og nu var han en af mange. Han skulle finde sig selv og son rolle, siger den spanske journalist.

Krohn-Dehli i kamp for Sevilla. (Foto: Alloverpress)
Krohn-Dehli i kamp for Sevilla. (Foto: Alloverpress)
 

Den rolle har Krohn-Dehli nu fundet, og han udfylder den til fulde.

- Han er vigtig for Sevilla - både offensivt og defensivt. Man skal ikke glemme, at han arbejder stenhårdt og løber utrætteligt, når holdet ikke har bolden. Når de får fat i den, er han playmakeren sammen med Ever Benega. Han starter i venstre side, men bevæger sig overalt på banen. Han er linket mellem forsvaret og offensiven, siger García og tilføjer:

- Han holder blandt andet det store sommerkøb Yevhen Konoplyanka ude på bænken, og det siger noget om hans vigtighed. Han er en nøglespiller, og han ved nu, hvad træneren ønsker fra ham.

Se også: Krohn-Dehli scorer i ydmygelse af Wass og Celta

Flotte ord om den danske landsholdsspiller, der dog sagtens kan forbedre sig især på et punkt.

- Hvis han scorede mere, ville det være godt (noteret for én scoring denne sæson red.) Men det er ikke hans rolle på holdet. Han skal kreere chancerne, og det gør han rigtig godt. Han har grebet chancen og er en stor del af Sevillas hold, siger García.

Michael Krohn-Dehlis kontrakt med det spanske storhold løber frem til sommeren 2017. 

TV: I sidste måned stod danskeren bag denne smukke assist, da Sevilla bragte sig foran med 2-0 hjemme mod Celta Vigo i Copa del Rey-semifinalen.

23 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere