Joan Laporta er ny præsident i FC Barcelona

Joan Laporta, der ledte FC Barcelona fra 2003 til 2010, blev søndag igen valgt som klubpræsident

Laporta løb med sejren. Foto: Lluis Gene/Ritzau Scanpix
Laporta løb med sejren. Foto: Lluis Gene/Ritzau Scanpix

Små 11 år efter han forlod embedet, er Joan Laporta tilbage i rollen som præsident i FC Barcelona.

Søndag er den 58-årige spanier blevet valgt som ny mand i front for storklubben på ledergangen, da Barcelonas medlemmer gik til stemmeurnerne.

Omkring 22.30 søndag aften - da 75 procent af stemmerne var blevet optalt - ønskede Laportas konkurrenter i valgkampen, Antoni Freixa og Victor Font, ham tillykke med sejren.

På daværende tidspunkt havde Laporta modtaget 57,6 procent af stemmerne. Font og Freixa havde fået henholdsvis 31,17 og 10,05 procent.

50,5 procent - eller 55.676 - af klubbens medlemmer stemte.

- Jeg vil gerne lykønske Laporta med denne sejr, der ikke lægger op til diskussion. Vi må nu støtte vores præsident. Så højt et vælgerfremmøde legitimerer hans sejr, siger Antoni Freixa på hjemmesiden.

Braithwaite, Griezmann og Messi har fået ny præsident i storklubben. Foto: Albert Gea/Ritzau Scanpix
Braithwaite, Griezmann og Messi har fået ny præsident i storklubben. Foto: Albert Gea/Ritzau Scanpix

Dette års valgkamp i Barcelona har modsat tidligere ikke båret præg af løfter om at hente diverse store stjerner til klubben, men i stedet uroen på de indre linjer og klubbens ringe økonomiske forfatning.

Laporta var den store favorit i valget, fordi han i perioden fra 2003 til 2010 var præsident med stor sportslig succes til følge. Han har dog forholdt sig forholdsvis passiv i valgkampagnen.

Barcelonas tidligere præsident, Josep Maria Bartomeu, gik af før tid i oktober, men havde på forhånd meldt ud, at han ikke ville genopstille.

Siden har Carles Tusquets været midlertidig præsident.

Under Laportas første præsidentperiode vandt Barcelona blandt andet det spanske mesterskab fire gange, Champions League to gange og den spanske pokalturnering en enkelt gang.

Benzema sørger for pointdeling i slaget om Madrid

Brøndby-fans går amok i vild jubel

Zeca: Det slår glæden ved fodbold ihjel