Kæmpe Messi-chok: Vil væk nu

Lionel Messi har indgivet en officiel anmodning til FC Barcelona med ønske om at forlade klubben omgående

Lionel Messi er angiveligt på vej væk fra Barcelona. Her kommer han på tavlen mod Atletico Madrid tidligere i år. Video: Discovery Networks Danmark.

Der er meget at tænke over for Messi & co. i FC Barcelona. Storklubben har massive problemer på flere fronter. Foto: Manu Fernandez/AFP/Ritzau Scanpix Sport og Spil Messi-bomben: Barcelona er i knæ

Lionel Messi er tirsdag aften smækket helt i top på hjemmesiderne hos de største spanske sportsaviser.

Det er groft sagt nærmere reglen end undtagelsen, men denne gang er der alligevel noget helt ekstraordinært ved skriverierne.

De handler om argentinerens ønske om at tage afsked med FC Barcelona. Ikke på den lange bane. Men lige nu.

Messi har således indgivet ønske om, at FC Barcelona lader ham skifte væk i dette transfervindue. Det sker med baggrund i en klausul, som klubbens mest scorende nogensinde har indført i sin nuværende kontrakt.

Det er essensen af beretningerne fra gigant-kvartetten Marca, El Mundo Deportivo, Sport og AS, der lige nu sender chokbølger gennem Katalonien.

De citerer den argentinske tv-station TyC Sports, der har detoneret Messi-bomben tirsdag eftermiddag lokal tid.

Over for AP bekræfter FC Barcelona validiteten af Messis anmodning.

Den 33-årige argentiner er som udgangspunkt på kontrakt i Barcelona frem til sommeren 2021, men med førnævnte klausul kan han angiveligt komme ud af aftalen et år tidligere.

Tv-stationen i Messis hjemland fortæller, at Barcelona-ikonets beslutning er taget efter samtaler med klubbens nye manager, Ronald Koeman.

Hollænderens ankomst er dog ikke det udslagsgivende element i forhold til at valget om at prøve noget nyt.

Messis fremtid har længe været genstand for spekulation, efter at han i denne sæson har været i åben krig med den nu forhenværende sportsdirektør Eric Abidal.

Læg dertil, at han har flere gange i forløbet er gjort til syndebuk for klubbens svigtende resultater i både den hjemlige turnering og Champions League.

Ifølge Marca er Messis frikøbklausul 700 millioner euro (5,2 milliarder kr.), hvorfor det antages, at spilleren og FC Barcelona skal nå til enighed om et finansielt kompromis med henblik på en overgang.

Messi skiftede til FC Barcelona som barn og har siden aldrig spillet for andre klubber.

Han har vundet ti spanske mesterskaber og triumferet med katalonierne fire gange i Champions League.

På den personlige plan er det blevet til ikke færre end seks Ballon d'Or-priser undervejs i succes-karusselen.

Så ruller 2. division igen, og Ekstra Bladet sender samtlige 14 kampe i hver eneste runde. Køb adgang her (+) for kun 49 kroner om måneden.

Bo Henriksen har taget sin sidste tur i gangene under Casa Arena. Foto: Anita Graversen Sport og Spil Startede selv kabalen: Derfor røg Bo før tid

Sport og Spil Ekspertens råd: Undgå disse faldgruber

268 kommentarer
Vis kommentarer