Kæmpe straf til storklubber: Ekspert nedtoner betydning

Ifølge TV3 Sport-eksperten Luna Christofi vil transfer-straffen til Madrid-klubberne Real og Atlético ikke ramme giganterne hårdt

Gareth Bale og Juanfran skal ikke regne med at få nye holdkammerater lige foreløbig i deres respektive klubber. (Foto: AP)
Gareth Bale og Juanfran skal ikke regne med at få nye holdkammerater lige foreløbig i deres respektive klubber. (Foto: AP)
Følg Spansk fodbold

De kommende to transfervinduer bliver en stille omgang for Madrid-mandskaberne Real og Atlético.

Topklubberne fra den spanske hovedstad blev torsdag aften idømt et straf af FIFA, der går på, at de ikke må købe nye spillere før januar 2018. Dette skyldes, at både Real Madrid og Atlético skulle have forbrudt sig mod reglerne i forhold til handel med unge talenter.

Umiddelbart en våd klud i ansigtet på de to giganter, der qua deres sportslige såvel som økonomiske status har midlerne til at spille med musklerne på transfermarkedet.

Op til denne sæson har Atlético eksempelvis spenderet over 600 millioner kroner på nyerhvervelser, og på den led synes en straf gældende på næsten halvandet år at ramme mærkbart.

Ifølge TV3 Sport-korrespondenten Luna Christofi, der er ekspert i spansk fodbold, vil konsekvenserne dog ikke være af voldsomt omfang.

- Det er ikke kommet som nogen overraskelse. De to klubber har godt set det her komme. De har taget det ind i deres overvejelser i forhold til de spillere, de har købt, siger Christofi.

- Ser man på Atletico Madrids trup, har de også handlet stort ind over det seneste stykke tid. De har en komplet trup og har flere spillere til alle pladser, mens der også er unge talenter at arbejde med. De har taget alle foranstaltninger.

- For Real Madrids vedkommende kan man måske godt sætte spørgsmålstegn ved, om de har gjort det samme. Men umiddelbart kan jeg godt forstå, at der ikke er blevet købt flere spillere denne sommer. Det har været vanskeligt at forstærke truppen, lyder vurderingen.

Atletico Madrid og Real Madrid er begge godt besat på holdkortet. (Foto: AP)
Atletico Madrid og Real Madrid er begge godt besat på holdkortet. (Foto: AP)
 

Luna Christofi fremhæver FC Barcelona som eksempel på, hvorfor alarmklokkerne godt kan holde sig i ro.

I april 2014 blev catalonierne idømt en etårig karantæne for samme type forseelse, hvorfor storklubben måtte se til fra sidelinjen, mens andre konkurrenter handlede ind i både sommer- og vinterpausen.

- Vi troede, at denne straf ville have ramt FC Barcelona hårdt sportsligt dengang. Men prøv at se, hvordan det gik. De vandt the double (i 2016, red.).

- De havde ikke nogen bred trup, og alle regnede med, at det ville få voldsomme konsekvenser. Det fik det ikke. Tværtimod. Og jeg tror, at det er det, de tænker på nu i Madrid, siger Christofi.

Foruden forbuddet mod at købe spillere, skal Atlético Madrid og rivalerne fra Real betale henholdsvis 900.000 og 360.000 schweizerfanc (ca. 6,1 og 2,5 millioner kroner). Real Madrid har allerede anket kendelsen til den internationale sportsdomstol, CAS.

Se højdepunkter fra de to Madrid-klubbers møde i forrige sæsons Champions League-finale i tv-klippet øverst i artiklen.

Afgjort! Real Madrid og Atlético får stor transfer-karantæne

Vrede Madrid giver ikke op: Her er deres sidste håb

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.