Kæmpe sviner: Barcelonas forsvar stinker igen

De spanske medier er ikke søde ved Barcelona dagen efter deres klare 0-4-kollaps til Athletic Bilbao i den spanske supercup

Den spanske presse er nådesløs ved Barcelona dagen efter nederlaget til Athletic Bilbao på hele 4-0 i den spanske supercup. (Foto: AP/Alvaro Barrientos)
Den spanske presse er nådesløs ved Barcelona dagen efter nederlaget til Athletic Bilbao på hele 4-0 i den spanske supercup. (Foto: AP/Alvaro Barrientos)

Det er ikke noget, de er vant til i Barcelona. At tabe. Og slet ikke uden selv at score og slet ikke når modstanderen sender fire mål ind bag dem.

Nu må de tilmed vænne sig til kraftig kritik. For den spanske presse skåner ikke Barcelona efter holdets klare 0-4-nederlag til Athletic Bilbao lørdag aften i den spanske supercup.

Barcelona blev i den grad basket tilbage til Catalonien af baskerne fra Bilbao. Det bemærkede de store, spanske aviser selvfølgelig.

Se også: Ydmygelse! Barcelona banket på plads af Bilbao

Den Barcelona-baserede avis Sport er fremme med den helt store sabel under overskriften 'Barcelonas forsvar stinker igen', hvor avisens ekspert Jose Antonio Sanchez analyserer Barcelonas defensive indsats - eller mangel på samme.

- Bagtropperne på Luis Enriques mandskab fungerer slet ikke. De var ude af position, vist ved deres dårlige fysiske niveau, og de misforstod hinanden under hele kampen, skriver Sport, hvorefter de følger op med en mere uddybende kritik:

- Ter Stegen (Barcelonas målmand, red.) begik en fejl ved det første mål, men det andet mål blev sat ind efter en fejl af midtbanen. Athletic Bilbao-spillerne åd igen og igen Adriano med deres fart. Marc Bartra og Thomas Vermaelen var ikke klar til at tage kampene, mens Dani Alves gav dem et straffespark ved det fjerde mål.

Se også: Bilbao-helt efter Barca-bask: Næsten umuligt

Den Madrid-tro avis Marca var ikke mindre venlig ved Barcelona efter nederlaget. Det fortæller overskriften 'Athletic håner Barça' med al tydelighed. Også den avis hæfter sig ved Barcelonas dårlige forsvarsspil.

- Barcelonas forsvar leverede endnu en dårlig præstation, der betyder, at de nu har lukket hele otte mål ind i to kampe, skriver avisen med henvisning til, at Barcelona lukkede fire mål ind i sidste uges 5-4-sejr over Sevilla i den europæiske supercup.

Marca forsøger alligevel at forsvare Barcelona en smule, men ender så alligevel med at levere en kontant kritik.

- Måske var det de 120 minutter de spillede sent tirsdag aften mod Sevilla og den lange rejse tilbage fra Georgien, men Barcelona helt var flade og sløve i hele 1. halvleg.

Se også: Ronaldos jubilæum: Kan være på vej tilbage til United

Endnu en Madrid-avis bemærkede selvfølgelig Barcelonas nedtur. Under overskriften 'Barça sønderrevet af Valverdes modige løver i Bilbao' kunne avisen AS nærmest ikke fatte, hvad Barcelona havde gang i, samtidig med at den var imponeret af baskerne.

- Selv med indskiftninger af Andres Iniesta og Ivan Rakitic var Barcelona en skygge af sig selv og lukkede lige som i sidste uge fire mål ind. Lørdagens kamp er stof til eftertanke, for måske kunne sidste sæsons Copa del Rey-finale (pokalfinalen, red.) være endt anderledes, hvis kampen havde været spillet i Bilbao..., lyder kritikken.

Til sidst er der Barcelona-avisen Mundo Deportivo, der bruger ord  som 'skandale' og 'fabeldyr' om Barcelonas indsats.

- De defensive svagheder var endnu en gang tydelige efter et utilregneligt Athletic Bilbao-mandskab bankede Barcelona i det første af to opgør i den spanske supercup, skriver Mundo Deportivo blandt andet efterfulgt af endnu en sviner:

Se også: Absurd jubelscene: Barca-stjerne surmuler på podiet

- Noget går helt galt, og Luis Enrique (Barcelonas træner, red.) er ved at løbe tør for tid, inden ligaen begynder. Drømmen om seks titler ligesom i 2009 er nu et fabeldyr, med mindre Barcelona laver et historisk comeback mandag.

- Fokus ligger nu seriøst på at få løst de defensive problemer, efter de har lukket 16 mål ind i de seneste syv kampe. Det er en skandale, som ikke kan retfærdiggøres med rotationer, træthed eller hvad ved vi.

Returopgøret i den spanske supercup spilles mandag aften på Camp Nou i Barcelona.

13 kommentarer
Vis kommentarer