Kan tangere klublegende

Lionel Messi kan mandag gå op på siden af Xavi som spilleren med flest kampe nogensinde i Barcelona-trøjen

FC Barcelona-anføreren er den mest scorende spiller i klubbens historie, og argentineren kan snart føje endnu en rekord til samlingen. Foto: Gonzalo Fuentes/Reuters
FC Barcelona-anføreren er den mest scorende spiller i klubbens historie, og argentineren kan snart føje endnu en rekord til samlingen. Foto: Gonzalo Fuentes/Reuters
Følg Spansk fodbold

Argentinske Lionel Messi har tangeret mange rekorder i sin tid som FC Barcelona-spiller. Mandag aften kan den femdobbelte Ballon d'Or-vinder tangere endnu en rekord.

Xavi Hernandez, tidligere barcelonamidtbanespiller, nåede at optræde 767 gange for den catalanske klub i karrieren.

Lionel Messi har spillet en kamp færre, men mandag kan han komme op på siden af Xavi, når han sammen med resten af barcelonamandskabet tager imod bundproppen Huesca i La Liga.

Søndag skal Barcelona møde Real Sociedad. Får Lionel Messi minutter i den kamp, bliver han den spiller i barcelonahistorien, som har spillet flest kampe for klubben.

Lionel Messi er indehaver af mange bemærkelsesværdige rekorder i FC Barcelona. Han er den spiller med flest mål, flest assister, flest hattricks og den med flest vundne trofæer.

Det den 33-årige målscorer har leveret siden sin debut for Barcelona i 2004, er beundringsværdigt, mener Ronald Koeman, klubbens cheftræner.

- Det faktum, at han er ved at udligne Xavis kamprekord, er utroligt, siger Ronald Koeman forud for mandagens kamp.

- Man skal også se på alle de mål, han har scoret, og de trofæer, han har løftet. Alt, hvad han har gjort, er bemærkelsesværdigt, fortæller den hollandske træner.

Det er endnu uvist, hvad fremtiden bringer for Messi efter sommeren 2021. Argentineren har ikke forlænget sin kontrakt, som udløber i juni, og der har floreret en del rygter, som sætter ham i forbindelse med Paris Saint-Germain og Manchester City.

Barcelona er stadig med i kapløbet om La Liga-trofæet i denne sæson. Syv point er der op til førerholdet Atlético Madrid inden mandagens opgør mod Huesca.

Kampen begynder klokken 21.

Zanka vraget - Her er Hjulmands landshold

Skidt nyt for Braithwaite: Agüero klar til skifte

Det er fuldstændig hat og brille

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.