Kaos hersker på det spanske landshold: Stjerneduo i krig

Sergio Ramos og Gerard Piques forhold har ifølge spanske medier nået et lavpunkt, efter Pique offentligt har vist sin støtte til det catalanske folks krav om demokrati. Piques fremtid på landsholdet menes også at være i fare

Se Piqué bryde grædende sammen over catalansk afstemning. Video: AP

Situationen er ved at spidse til i Spanien. Ikke kun i det politiske landskab, men også på fodboldbanen.

Venskabet mellem landsholdsanføren, Sergio Ramos, og det catalanske flagskib Gerard Pique har lidt et knæk efter søndagens uafhængighedsafstemning i Catalonien. Ifølge Marca er forholdet mellem de to superstjerner, der har udgjort rygraden i det spanske midterforsvar gennem snart ti år, faktisk brudt definitivt sammen.   

Det spanske medie spekulerer endda i, at Gerard Piques fremtid på landsholdet er forbi, før VM-slutrunden i Rusland til sommer, hvor spanierne er en af de absolutte favoritter.

De to kamphaner har i tidens løb haft mange sammenstød på banen, hvor de ikke altid har set øje til øje med hinanden. Foto: AP/Paul White
De to kamphaner har i tidens løb haft mange sammenstød på banen, hvor de ikke altid har set øje til øje med hinanden. Foto: AP/Paul White
 

Baggrunden for balladen
Det elendige forhold mellem Real Madrid- og Barcelona-stjernerne er et resultat af den politiske urolighed, der præger det store land på den iberiske halvø lige nu. Den prekære situation i Spanien fik søndag den konsekvens, at FC Barcelona måtte spille uden tilskuere. Mandag skulle landsholdet så mødes til det første træningspas frem mod de afgørende VM-kvalifikationskampe mod Albanien og Israel.

Men der var allerede lagt op til splid og problemer i den spanske trup, efter Gerard Pique offentligt havde udtalt sig om sin fremtid på landsholdet. En udtalelse, der kommer i kølvandet på, at 800 mennesker ifølge selvstyreregeringen søndag blev kvæstet under afstemningen

- Jeg mener, at jeg kan fortsætte, for mange mennesker i Spanien er uenige i det, der skete i dag, og de tror på demokrati. Men hvis ledelsen mener, at jeg er et problem, så vil jeg trække mig og forlade landsholdet før 2018, sagde Gerard Piqué søndag til FC Barcelonas hjemmeside.

Læs hele historien her

Men mange fodboldfans i Spanien er blevet rasende på Barcelona-stjernen over hans kommentarer, og flere af dem mødte mandag op til landsholdstræningen for at buhe og komme med fornærmende tilråb mod Pique. Scenerne blev så voldsomme for spillerne, at træningen blev aflyst.

Her stoppes træningen:
 

Tirsdag kunne Spanien så vågne op til overskrifterne: 'Uholdbar situation' og 'Piques uge', der begge graver ned i det anstrengte forhold mellem de Spanien-tro fans og Barcelonas catalanske forsvarsspiller.

Her puster Ramos til konflikten ved i kritiske vendinger at kritisere Pique for hans udtalelse.

- Piques tweet var ikke den bedste ting at gøre, hvis han ikke vil buhes ad. Alle er fri til at sige, hvad de vil, selv om jeg som anfører altid er optaget af atmosfæren i truppen, og Pique vidste, hvad han gjorde. Måske var det ikke det rigtige tidspunkt at gøre det på, og det hjælper ikke særlig meget.

Spanien spiller fredag hjemme mod Albanien, hvor det var forventet, at Ramos og Pique ville udgøre midterforsvaret som altid, men efter den sidste uges ballade er det pludselig meget usikkert.

Skulle Catalonien nogen sinde opnå selvstændighed, er det ikke et helt dumt landshold, de kunne stille med.

Sådan kunne Cataloniens landshold se ud.

Kiko Casilla; Héctor Bellerín, Gerard Pique, Marc Bartra, Jordi Alba; Cesc Fàbregas, Sergio Busquets; Balde Keita, Bojan Krkic, Gerard Deulofeu; Gerard Moreno.

Læs mere om urolighederne i Catalonien her
 
Det spanske politis aktionsstyrke skyder med gummikugler mod de personer, der forsøger at komme ind på en skole, der er valgt som stemmested. Foto: AP Foto Krig i gaderne: Se de voldsomme billeder fra Catalonien

En lokal kataloner er blevet ramt af en gummikugle under gårsdagens afstemning. Foto: AP Politik - 2. okt. 2017 - kl. 08:51 Kaos i Katalonien efter politivold og ulovlig afstemning: 'Folk er i chok'

Foto: /Ritzau/ Politik - 2. okt. 2017 - kl. 06:14 Catalonien: 90 procent stemmer for løsrivelse fra Spanien

Se også: Gør som folket: Nu lukker FC Barcelona helt ned

Se også: Cataloniere indleder generalstrejke i protest mod politivold

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen