Klar til ny kongeduel: Ronaldo bekymrer Real Madrid

Cristiano Ronaldo og Lionel Messi har de seneste fem sæsoner indtaget de to øverste pladser på topscorerlisten i La Liga. Det ændrer sig formentlig heller ikke i den nye sæson, men i Real Madrid er man lidt urolige for Ronaldo

Ekstra Bladet gennemgår sæsonoptakten og den aktuelle form for kongerne af La Liga Cristiano Ronaldo i Real Madrid og Barcelonas Lionel Messi.

Cristiano Ronaldo

De sidste to sæsoner har superstjernen Cristiano Ronaldo vundet sæsonens ”Pichichi”, som topscoreren i den spanske liga kaldes.

Han har vundet Ballon d’Or for årene 2013 og 2014, og portugiseren har i en længere periode været et lille hestehoved foran sin evige argentinske rival, Lionel Messi.

Ronaldo kommer også i den nye sæson til at slutte på en af de to øverste pladser på topscorerlisten, det kan kun skader forhindre.

Se også: Sort skærm: Sådan ser du Ronaldo-bold i weekenden

Men i Real Madrid er man alligevel i det stille lidt urolig for Cristiano Ronaldo’s sult og motivation i den kommende sæson. Primært fordi den populære italienske træner Carlo Ancelotti meget mod Ronaldos vilje blev udskiftet med spanske Rafael Benitez.

En træner som ikke har evnerne til at samle omklædningsrummet i samme grad som Ancelotti, men selvfølgelig også har bred erfaring fra international topfodbold ligesom han vil rykke Real Madrid tilbage til at være mere 'spansk' i sit udtryk.

Det er værd at bemærke, at Cristiano Ronaldo i optakten til den nye sæson ikke har haft en væsentlig indflydelse i træningskampene.

Se også: Forelsket Irina: Luk øjnene, Ronaldo

Mange kampe er sprunget over for at spare i ham omkring en mindre overbelastningsskade, og han har ikke scoret i de seneste tre han har spillet.

Der har kørt historier i de spanske sportsaviser om Cristiano Ronaldo, der har vist tydelig utilfredshed under Real-træninger i sæsonopstarten, og uden at det er blevet adresseret offentligt, så er der bekymring i krogene.

- I Real Madrid går de lidt på glasskår. Man skal bare sørge for, at der er ro og harmoni uadtil, og man forsøger at holde Ronaldo glad. Alle er klar over, at hvis Ronaldo ikke spiller op til sit topniveau og scorer sine over 50 sæsonmål, så kan man godt glemme alt om at slå Barcelona i titelkampen, vurderer Diego Torres, anerkendt Real Madrid-journalist for El País.

Cristiano Ronaldo har problemer og er ikke med på Real Madrids tur til Oslo to uger før La Lia-premieren (Foto: AP) Spansk fodbold - 9. aug. 2015 - kl. 09:52 Real tjener millioner: Men Ronaldo har problemer

Real Madrid-træner Rafa Benitez har også en større udfordring om at få tingene til at hænge sammen med både Gareth Bale og Cristiano Ronaldo på banen samtidig.

Bale, og ikke mindst hans agent, har ytret, at han helst foretrækker at spille ude til venstre. Men der flytter man ikke lige Cristiano Ronaldo fra især ikke når luften har været lidt kølig i sommeroptakten.

I stedet vil Benitez forsøge at bringe Bale i spil bag Reals frontløber eller alternativt på højreflanken, hvor waliseren fik mange hug for sine præstationer i sidste sæson.

Real Madrid har heller ikke været på markedet som vanligt og hente en Galactico, som man kalder superstjernerne på de kanter.

David de Gea kan stadig havne i Real Madrid (Foto: Jon Super)
David de Gea kan stadig havne i Real Madrid (Foto: Jon Super)

Der arbejdes dog intenst på at lukke en handel med Manchester United omkring keeper David de Gea, som Real-præsident Florentino Pérez forventer at have på plads sidst i transfervinduet.

Real Madrids indkøb

Mateo Kovacic
Fra Inter
Pris: 255 mio. kr.

Danilo
Fra FC Porto
Pris: 230 mio. kr.

Kiko Casilla
Fra Espanyol
Pris: 44 mio. kr.

Jesus Vallejo
Fra Zaragoza
Pris: 37 mio. kr.

Marco Asensio
Fra Mallorca
Pris: 26 mio. kr.

Lucas Vasquez
Fra Espanyol
Pris: 7,3 mio. kr.

Idealopstilling
4-2-3-1
Keylor Navas; Danilo, Raphaël Varane, Sergio Ramos, Marcelo; Toni Kroos, Luka Modric; Gareth Bale, James Rodriguez, Cristiano Ronaldo; Karim Benzema

Real Madrids tre første kampe
23. august
Sporting Gijon ude

29. august
Real Betis hjemme

12. september
Espanyol ude

Lionel Messi er i topform før starten på La Liga (Foto: AP)
Lionel Messi er i topform før starten på La Liga (Foto: AP)

Lionel Messi
Det var som om, at fanden tog ved Lionel Messi, da han for andet år i træk blev forbigået på Ballon d’Or uddelingen i januar.

Ronaldos jubelbrøl på scenen må have gjort ondt på den lille argentiner, og hvor alle troede, at rollerne på de to var byttet om, så gik Messi målamok.

I kalenderåret 2015 har Lionel Messi scoret 38 mål i 38 kampe og haft 19 assist. Til sammenligning har det været 29 mål i 29 kampe for Cristiano Ronaldo.

Se også: Barca-stjerne angreb dommer: Jeg skider på din mor

Men det var i lige så høj grad Lionel Messis indflydelse på Barcelona-holdet, der sikrede dem en fantastisk Treble-triumf i sidste sæson, mens Ronaldo og Real-holdet luntede på sommerferie med halen mellem benene og ingen titler.

Messi er også startet voldsomt i sæsonoptakten, og han kan i hvert fald ikke klandres for, at det defensive anker vakler og har lukket ni mål ind i de sidste tre kampe.

Lionel Messi virker veloplagt og klar til at gribe flere fornemme titler i Barcelona-trøjen og jagter Pichichi-trofæet i den kommende sæson.

- Det er for mig altid holdet, der kommer først. Det er de store titler, som bliver husket og som bliver historiske. Hvad jeg vinder personligt er blot en bonus, men der er ingen tvivl om, at det altid er et mål for mig at slutte som topscorer. Jeg sætter mig selv ambitiøse mål for at holde presset på mig, sagde Messi i et interview med Barcelonas egen klub tv-kanal i sidste uge.

Se også: Messis mirakler var ikke store nok

Han har scoret fire mål i de seneste fire kampe, og det må være mere bekymrende for Barcelona, at de lukkede fire mål ind mod Sevilla i den medrivende europæiske Super Cup-kamp.

Barcelona vandt 5-4 med afgørende Pedro-mål i forlængede spilletid, men så gik det helt galt med 4-0 nederlag ude til Athletic Bilbao i den spanske Super Cup, og returkampen sluttede 1-1 på Camp Nou.

Hvor man i Real Madrid er bekymret for Cristiano Ronaldos hunger den kommende sæson, så er man slet ikke i tvivl om, at Messi nok skal levere endnu engang. Alarmknapperne ringer derimod med blinkende rødt omkring forsvaret.

- Vi må bare erkende, at vi ikke er der, hvor vi gerne vil være endnu. Vi er ganske enkelt ikke skarpe nok defensivt, og vi laver nogle dumme fejl, som vi i hvert fald ikke begik i sidste sæson. Men jeg er først bekymret, hvis det fortsætter i ligaen. Nu forsøger vi at komme godt i gang i ligaen, lød det fra Luis Enrique, efter Athletic Bilbao havde vundet den spanske Super Cup.

Se også: Absurd jubelscene: Barca-stjerne surmuler på podiet

Det har heller ikke været Barcelona, der har landet den helt store stjerne denne sommer, hvor de to giganter ellers plejer at kappes om det største stjernenavn.

FC Barcelona er fortsat omfattet af deres transferkarantæne fra FIFA, men de har hentet Arda Turan (Atl. De Madrid) og Aleix Vidal (Sevilla) som må holde sig i gang til træningen det næste halve år og afvente de må få spilletilladelse fra januar.

En flirt med franske midtbanestjerne Paul Pogba kom der ikke meget ud af, da Juventus kræver en ny international transferrekord over 750 mio. kr., hvis han skal forlade Torino-klubben.

Barcelonas indkøb
(OBS: Grundet transferkarantæne må indkøb først registreres og spille fra 1. januar 2016)

Arda Turan på ryggen af James er skiftet til Barcelona (Foto: Paul White)
Arda Turan på ryggen af James er skiftet til Barcelona (Foto: Paul White)

Arda Turan

Fra Atlético de Madrid
Pris: 255 mio. kr.

Aleix Vidal
Fra Sevilla
Pris: 128 mio. kr.

Idealopstilling
4-3-3: Marc Ter Stegen; Dani Alves, Gerard Piqué, Javier Mascherano, Jeremy Mathieu; Sergio Busquets, Andrés Iniesta, Ivan Rakitic; Neymar, Luis Suarez, Lionel Messi

Barcelonas tre første kampe
23. august: Athletic Bilbao Ude
29. august: Malaga hjemme
12. september: Atlético de Madrid ude

Topscorere i La Liga de sidste tre år:
2014-2015

1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) – 48 mål
2. Lionel Messi (Barcelona) – 43 mål
3. Antoine Griezmann (Atl. Madrid) – 22 mål

2013-2014
1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) – 31 mål
2. Lionel Messi (Barcelona) – 28 mål
3. Diego Costa (Atl. Madrid) – 27 mål

2012-2013
1. Lionel Messi (Barcelona) – 46 mål
2. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) – 34 mål
3. Radamel Falcao (Atl. Madrid) – 28 mål

Fem indkøb du skal holde øje med

Jackson Martinez (Atl. Madrid)
254 mio. kr.
Hentet i FC Porto og er et ganske godt bud på en ny målkonge i Atlético.

Ciro Immobile (Sevilla)
Lejeaftale
Målfarlig italiensk angriber hentet på lejeaftale i Borussia Dortmund.

Danilo (Real Madrid)
230 mio. kr.
Spændende ung offensiv højre back hentet i FC Porto.

Santi Mina (Valencia)
72 mio. kr.
Offensiv-spiller på 19 år med kæmpe potentiale hentet i Celta de Vigo

Luciano Vietto (Atl. Madrid)
145 mio. kr.
21-årig angriber hentet i Villarreal, som kan skabe en masse i Atléticos frontlinje.

8 kommentarer
Vis kommentarer