Lang pause venter uheldig Krohn-Dehli

Det bliver ikke til flere kampe for Michael Krohn-Dehli i år som følge af hans knæskade

Michael Krohn-Dehlis skade blev torsdag formiddag debatteret i Ekstra Bladets studie. Hør mere her

Det var frygtet, og sent fredag eftermiddag kunne Sevilla FC så meddele, at Michael Krohn-Dehli står foran en lang pause.

Syv-otte måneder væk fra fodbolden som følge af den skade, han pådrog sig i torsdagens Europa League-semifinale mod Shakhtar Donetsk.

Det fortæller Sevilla FC på sin hjemmeside.

Krohn-Dehli blev opereret fredag på hospitalet Clínica Sagrado Corazón de Sevil i den sydspanske storby.

Ifølge klubben for en såkaldt avulsions-fraktur i knæskallen, der betyder, at knæskallen er brækket over og senerne i top og bund har trukket hver sit stykke til sig.

Bestemt ikke hverdag i sportens verden.

- Det er en meget usædvanlig skade, som vi sjældent ser. Det er en ulykke, som ikke skyldes kontakt med en anden spiller, men snarere at senen på en eller anden måde er svækket i forvejen. Det kan dog være svært at vide, uden selv at have undersøgt ham, siger ortopædkirurg og specialeansvarlig overlæge Henrik Chrintz ved Idrætsklinikken i Aleris-Hamlet Parken.

Som at se Henrik Andersen
Efter operationen, hvor knæskallen er blevet sat sammen igen, venter der Michael Krohn-Dehli en tid, hvor han slet ikke kan tænke i genoptræning eller comeback. Her skal han ganske enkelt blive hjemme i sofaen, så knæskallen kan hele.

Hvor længe afhænger af operationen.

- Det kommer an på, hvor stor en del af knæskallen, der sidder tilbage på senen. Havde det kun været senen, der var blevet revet af, så er det lidt mere kompliceret. Jo større knoglestykke, jo bedre. Knogle heler godt mod knogle.

- Afhængig af knoglestykkets størrelse vil han efter operationen have en periode, hvor han ikke må bevæge den. Igen er det gældende, at jo større knoglestykket på senen er, jo hurtigere kan han bevæge den, siger Henrik Chrintz, der da også selv sammenligner skaden med den, Henrik Andersen pådrog sig i 1992.

Henrik Andersen kom ikke tilbage på sit gamle niveau igen, og Michael Krohn-Dehli skal også indstille sig på, at livet efter skaden ikke nødvendigvis er det samme som før.

- Det er en alvorlig skade, og da han ikke er helt ung, er det ikke engang sikkert, at han kan komme tilbage og spille fodbold på samme niveau.

- Min vurdering er, at hans knæ vil være tilbage for fuld styrke om ca. ni måneder. Han vil formentlig kunne begynde så småt at belaste det efter fem til syv uger evt. ved at cykle. Bemærk dog, at knæet skal kunne bøje 90 grader, inden han kan det.

- Tiden er en meget vigtig faktor. Det er vigtigt, at senen igen sidder ordentlig fast på knæskallen, påpeger Henrik Chrintz.

Michael Krohn-Dehli har pådraget sig en såkaldt avulsionsfraktur i knæskallen.
Michael Krohn-Dehli har pådraget sig en såkaldt avulsionsfraktur i knæskallen.

20 kommentarer
Vis kommentarer