Lang straf: Messi idømt fængsel

Reuters fortæller, at den argentinske fodboldstjerne Lionel Messi og hans far er idømt 21 måneders fængsel for skattesvig

Lionel Messi er idømt fængselsstraf. Foto: AP
Lionel Messi er idømt fængselsstraf. Foto: AP

Lionel Messi og hans far er idømt en fængselsstraf på 21 måneder for skattesvig. Ved retten i Barcelona er Messi og hans far kendt skyldig i tre anklagepunkter.

Dommen er dog betinget, da dommen er på under to år, og ingen af dem tidligere har været dømt. Derfor er det usandsynligt, at de to faktisk kommer til at afsone deres dom.

Ifølge skattemyndighetene skal familien Messi i perioden fra 2007 til 2009 have snydt for 30-40 millioner kroner i skat ved at benytte selskaber i Belize og Uruguay som skattely for de penge, der blev tjent på sponsoraftaler og salg af foto-rettigheder.

Planen var, at indtægterne aldrig skulle passere Spanien, og på den måde kunne man undgå en masse afgifter.

Fodboldspilleren har selv hævdet, at far-Jorge havde fuld kontrol over, hvordan hans formue blev forvaltet, og at han selv var uvidende. Det har anklageren imidlertid ikke ment har været tilfældet.

Myndighederne i Madrid har hele tiden ment, at Lionel Messi har givet sin godkendelse til dele af de manglende skatteindbetalinger.

Se også: Argentinsk landesorg: Sådan kommer Messi tilbage til VM 2018

Skattesagen så først dagens lys tilbage i 2013, og Messi-familien har siden hen tilbagebetalt det skyldige beløb plus renter. Det fritog dog ikke verdens bedste fodboldspiller fra at skulle i en retssag., som han altså i dag er blevet erkendt skyldig i.

Udover den betingede fængselsdom er Lionel Messi dømt til at betale 14,7 millioner kroner, mens hans far slipper med en bøde på 11 millioner kroner.

Tilbage i april blev Messi også kædet sammen med skandalen omkring Panama-papirer, men her var man hurtigt ude at afvise.

- Messi-familien vil gerne gøre det klart, at Lionel Messi ikke har forestået nogen af de handlinger, han tilskrives, og beskyldningerne om at han har skabt en måde at unddrage sig skat, inklusiv at hvidvaske penge, er fuldstændig falske og fornærmende, lød det dengang.

Se også: Dansker skal hjælpe Mourinho

Se også: UEFA undersøger: Mystisk affald kan fælde EM-deltager

Se også: Mobber stjerne ud: Betal 2,2 mio pr. gult kort

Lionel Messi er idømt 21 måneders betinget fængsel. Foto: AP
Lionel Messi er idømt 21 måneders betinget fængsel. Foto: AP

Messi var indkaldt som vidne i juni. Foto: AP
Messi var indkaldt som vidne i juni. Foto: AP
 

239 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere