Annonce:
Annonce:

Laudrup på fornem liste: 'Tyder på, han var elsket'

Goal.com har udarbejdet en liste over de 20 største Barcelona-spillere nogensinde, og på den er Michael Laudrup at finde. Se, hvor højt han ligger og hør en ekspertvurdering

Michael Laudrup i Barcelona-trøjen i 1992 (Foto: Ole Kjær)
Michael Laudrup i Barcelona-trøjen i 1992 (Foto: Ole Kjær)
Annonce:
Følg Fodbold

Nu og da er det populært at lave lister inden for fodboldens verden; her er de hurtigste spillere, de skyder hårdest, og her er de dygtigste driblere. Ja, der har været mange. Og nu er der så lavet endnu en liste over de bedste Barcelona-spillere nogensinde - og Michael Laudrup optræder på den.

Goal.com har lavet en liste over de 20 største Barcelona-spillere gennem tiden vurderet ud fra fire parametre: Evner, stabilitet, eftermæle og tid i trøjen. På listen finder man Michael Laudrup på 15.pladsen, hvor han får følgende ord med på vejen:

Annonce:

- En mester i én-mod-én situationer. Den store dansker besad et ekstraordinært blik for spillet. Han var berømt for sine kigge-væk-afleveringer og blev betragtet som den bedste assistspiller i sin generation, og på Camp Nou (Barcelonas stadion, red.) var der et banner, hvorpå der stod ’Nyd Laudrup’. Endte med at skifte til Real Madrid efter uoverensstemmelser med trænerstaben, skriver Goal.coms skribent, Ignasi Oliva.

Husker du Laudrups Barcelonas Dream Team: Her er de i dag

Michael Laudrup i Barcelona-trøjen anno 1992 (Foto: Ole Kjær)
Michael Laudrup i Barcelona-trøjen anno 1992 (Foto: Ole Kjær)
 

Spørger man TV3 Sports ekspert i spansk fodbold Niels Christian Frederiksen, er det en fornem placering Laudrup har fået i et ellers stærkt selskab, hvor også Lionel Messi, Xavi, Johan Cruyff og Ronaldinho har fået plads.

- Det er en rigtig flot placering, når man tænker på, hvor mange store spillere, der ellers har været gennem klubben. Det er jo mere end 20 år siden, at han var der. Jeg noterer mig, at han ligger foran den spanske  Luis Suarez (1954-1961), som var den første spanier til at vinde Ballon d’Or, og han ligger også foran Rivaldo, som ligeledes blev kåret til verdens bedste spiller, siger Frederiksen, som ligefrem mener, at Laudrup måske kunne have ligget nummer 12 eller 13, hvis ikke det havde været for hans skifte til Real Madrid i 1994.

Annonce:

- Det er jo en catalansk korrespondent, der har lavet listen, så han hylder primært catalonierne, som placeres højt. For eksempel er den store, tyske spiller Bernd Schuster slet ikke med på listen. Formentlig, fordi han skiftede til Real Madrid. Så det tyder på, at Laudrup var elsket, for han gjorde jo det samme.

Michael Laudrup og Johan Cruyff fra Barcelona-tiden (Foto: Thomas Wilmann)
Michael Laudrup og Johan Cruyff fra Barcelona-tiden (Foto: Thomas Wilmann)
 

Laudrup afviser comeback til velkendte klubber

Mens Frederiksen sender tommelen op til Laudrups plads på listen, er han straks mere kritisk, når han ser på, hvor langt nede den hollandske legende Johan Cruyff ligger.

- Det er helt ude i hampen, at Cruyff kun ligger nummer syv, når man ser på den betydning, han har haft for Barcelona. Måske skulle han have ligget nummer tre efter Xavi og Lionel Messi. Ronaldinho skulle også have ligget højere end nummer 10. Han stod jo for Barcelonas genfødsel i det nye årtusind, siger Frederiksen.

Herunder kan de se listen fra nummer 20 til nummer ét.

Guldårgangen: Der var Laudrup... Og så alle de andre

50 år med Laudrup-dynastiet: Sådan klarer de sig i dag

Her fortæller Roberto Carlos, hvorfor Laudrup-brødrene var hans idoler:

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: