Laudrup til Valencia? 'Han er kæmpestor i Spanien'

Folk i Spanien har ikke glemt Michael Laudrup - og det for det gode

Laudrup er et kæmpe hit i Spanien (Foto: AP)
Laudrup er et kæmpe hit i Spanien (Foto: AP)

Valencia måtte søndag aften melde sig på markedet og gå på jagt efter en ny cheftræner.

Det skete, efter klubbens hidtidige manager Nuno Espirito Santo sagde op efter det skuffende 0-1-nederlag til Sevilla.

Efter en flot sidste sæson har tingene ikke fungeret i klubben i den nye, og det tog Santo konsekvensen af, i øvrigt i enighed med klubben.

Nu meldes Michael Laudrup så blandt de emner, der kan komme i spil til posten på den spanske østkyst.

Øverst på ønskelisten: Topklub vil have Laudrup

Det kommer ikke bag på TV3 Sports ekspert på spansk fodbold, Luna Christofi.

- Det overrasker mig ikke, at de bringer ham i spil igen. Da der var lidt knas omkring Benitez' situation i Real Madrid, der blev Michaels navn også nævnt. Han var hernede til Champions League-kamp og til El Clasico, og det er virkelig interessant at se, når han dukker op. Det er både fans og pressen, der nærmest falder på den anden ende, når de ser ham. Og det gør de jo, fordi han er en af de allerstørste, der har spillet her.

- I modsætning til Danmarks opfattelse af Michaels tid i Getafe, så ser man hernede på det som et mirakel, at Getafe præsterede, som de gjorde. Han havde en smal trup, kom i finalen i pokalturneringen, overlevede i ligaen, og havde stor succes i UEFA Cuppen. Det var kæmpe præstationer med den trup.

Se her, hvor populær Laudrup er i Spanien. Selv Barcelonas træner vil have fat i den danske stjerne

- Han fik spillere til at blomstre som aldrig set før. Og som kom videre i karrieren efterfølgende. Det er der stor respekt for. Mallorca havde sin helt egen historie med en ejer, som ville blande sig. Men hernede står Michael Laudrup i erindringen som en enestående spiller og gentlemen, og en mand som har vist sig at være en dygtig træner. Derfor er det oplagt at smide ham på rygtebordet, mener Luna Christofi.

- Det kan godt være, rygtet ikke er startet i klubben, men mere på avisernes redaktioner. Men man skal ikke underkende, at skribenterne på de store medier har en vis indflydelse, og det er tit, at de navne, som bliver bragt i spil hos medierne, også er dem, valget står mellem. Så rygtet om Laudrup er ikke grebet ud af den blå luft.

TV3 Sports spanske fodboldekspert er ikke så tæt på Valencia, som hun er på andre af de spanske klubber, og tør derfor ikke udtale sig om, hvordan klubben tænker og agerer. Men hun peger på et punkt, man skal hæfte sig ved.

- I Valencia er der bare det men, at man skal huske på, at Jorge Mendes (portugisisk superagent med folk som Ronaldo og Mourinho blandt sine klienter, red.) er tæt forbundet med Valencia, og jeg kunne godt forestille mig, at han kom ind over en træner der. Jeg ved ikke, hvad Mendes mener om Laudrup, men spørgsmålet er, om ikke hans mening også bliver brugt i klubben.

Valencia er tæt på et CL-exit og indtager en skuffende placering som nummer ni i La Liga, men Luna Christofi mener ikke, at Laudrup ville komme på mission 'red stumperne'.

- Jeg synes ikke, Michael vil skulle træde ind som brandslukker. Der er ikke noget, der skal reddes. Der er max et par træer, der er lidt sorte. En stor brand er i hvert fald ikke tændt. Der er stadig potentiale og muligheder i denne sæson. Champions League er måske røget, men Valencia kan sagtens nå i top fire og dermed igen ryge i CL.

- Det er et attraktivt job for ham. Det er en storklub, en topklub i Spanien, og det er en lækker by. Stadion er noget gammel bras, men det har enormt meget sjæl, og det er et svært sted at spille for alle modstandere. Det er en topklub, som mange venter på skal komme helt op igen, lyder det fra Christofi.

Flemming Povlsen: Skidt undskyldning fra Laudrup

Selvom jobbet ville være attraktivt for den danske manager, så er jobbet ikke bare 'a walk in the park'.

- Deres ejer Peter Lim har mange penge, men hvor mange, han vil bruge på klubben, er uvist. Og han er helt ovre i Singapore, langt fra tingenes tilstand. Og det er også der, en af faldgrupperne er. Man kan frygte lidt for, hvem det er, der har magten i klubben, hvem tager beslutninger, når deres ejer sidder så langt væk.

- Og så har Mendes for meget indflydelse i klubben. Det var hans spillere, der kom til klubben i sommer, hvor man flere gange tænkte, hvad skal han der? Så klubben kan indeholde nogle af de problemer, som Michael også havde på Mallorca. Han kan sagtens bestride jobbet i Valencia, men ledelsen og Mendes' meget tætte forhold til klubben kan være faldgrupperne, lyder forklaringen.

Endnu er historien om Laudrups fremtid i Valencia blot rygter, de næste par dage vil sandsynligvis vise, om det er mere end netop rygter.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.