Legesyg Neymar overgik Cruyff: En af mine bedste kampe

Den brasilianske stjerne bliver lovprist efter sin storkamp mod Rayo Vallecano i et opgør, hvor det lykkedes ham at kravle forbi Johan Cruyff på aller tiders mål-liste i Barcelona

Barcelona-tilhængerne plejer normalt at gjalde 'MESSI, MESSI' ned mod banen på Camp Nou, men lørdag var det en anden sydamerikaner, der blev hyldet i Catalonien.

Argentineren er som bekendt langtidsskadet, og derfor er det op til de to andre offensive stjerner Neymar og Luis Suarez at få nettet til at blafre i de næste mange kampe.

Og det gjorde den brasilianske stjerne i den grad i ligaopgøret mod Rayo Vallecano.

23-årige Neymar var her der og alle vegne i 5-2-sejren, hvor han scorede fire kasser og assisterede Luis Suarez' enlige mål.

Se også: TV: Se Neymars vilde driblinger føre til storsejr

To af brasilianerens kasser blev godt nok scoret fra straffesparkspletten, men superstjernen fik selv tilkæmpet sig begge, da han samba-dansede sig forbi Rayos forsvar ad to omgange, der i sidste ende måtte stoppe ham med ulovlige midler.

Med sine fire mål mod Vallecano overgik Neymar da også det hollandske Barca-koryfæ, Johan Cruyff.

Brasilianeren fik puttet sit 62. mål ind i kassen for Barcelona mod Rayo, mens Cruyff har 60 scoringer noteret på cv'et i Barca-trikoten.

Neymar har dog kun brugt 101 kampe for at nå sit målsnit, mens Cruyff måtte spille 180 for at score sine.

Den tidligere Santos-spiller var da også ganske tilfreds med sin præstation.

- Det er faktisk ikke et nemt hold at spille imod, selvom vi vinder 5-2. Men jo, det er helt sikkert en af minde bedste kampe i Barcelona. Ingen tvivl, sagde Neymar til spansk tv.

Se også: Barcelona-træner: Elektriske Neymar er ustoppelig

Den brasilianske stjerne har været en stor succes i Barca, men netop Cruyff mente ikke, at den vævre sydamerikanere var en spiller, som ville være god for catalonierne.

- Jeg ville ikke have hentet Neymar. Så ville jeg have solgt Messi i forvejen. Der er meget på spil, og det er to store stjerner, du pludselig har i truppen, som du skal håndtere. Det er ikke nemt. Neymar er god til at tage frispark, men det er Messi også. Hvem skal så tage dem? Denne situation kan skabe mange problemer for Barcelona, forudså Cruyff tilbage i 2013, da Barca skrev under med Neymar.

Indtil videre har den hollandske legende dog taget grueligt fejl om den brasilianske stjerne.

TV: Se alle målene fra opgøret i videoen herunder:

9 kommentarer
Vis kommentarer