Luna: Derfor kan karantæne være positiv for Real

TV3 Sports fodboldekspert Luna Christofi tvivler på, at Madrid-klubberne vil handle i panik ovenpå deres transferstraf - og karantænen kan måske være en god ting for storklubben

Hør, hvilke spillere Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen, mener, Real Madrid bør kigge på i dette transfervindue

- De vidste, den ville komme. De fleste havde vel troet, at straffen ville komme tidligere, så jeg tror ikke, de er overraskede over straffen.

Sådan lyder det fra TV3 Sports fodboldekspert Luna Christofi om dagens transferstraf til Atletico og Real Madrid.

FIFA stangede i dag et års transferforbud afsted mod de to Madrid-klubber, der dermed ikke må hente spillere til klubben til sommer og næste vinters transfervindue.

Spansk fodbold - 14. jan. 2016 - kl. 13:28 Monsterstraf: Real Madrid får kæmpe karantæne

Sidder der fans af de to klubber og håber på, at det betyder indkøbsamok i denne vinterstransfervindue, så kan de godt dæmpe forhåbningerne. Den i Spanien bosiddende ekspert mener nemlig, at de to klubber har været forberedte på straffen og har ageret derefter.

- Du kan bare se på Atletico. De har været meget aktive både i sommerens transfervindue og også nu, og det kan være et tegn på, at de godt vidste, hvor det bar henad. De har nu et hold, der sagtens kan klare sig det næste års tid, siger Luna Christofi til Ekstra Bladet.

Den pressede spanske storklub Real Madrid ligner måske mere et hold, der har brug for forstærkninger - men den køber Christofi ikke.

- Jeg synes ikke, Real Madrid har desperat brug for nogle nye ansigter. Hvis jeg skulle pege på et sted, hvor der er behov, så er det måske forsvarsmæssigt, hvor de kunne trænge til nogle forstærkninger. Især på venstreback, hvor de kun har Marcelo. Men det er ikke afgørende, mener hun.

Spansk fodbold - 5. jan. 2016 - kl. 09:25 Stjerne-blodbad venter i Madrid: Benitez var blot den første

Real Madrid har fået ny træner med Zinedine Zidane ved roret, og selvom han givetvis gerne vil sætte sit eget præg på holdet, så mener den spanske fodboldekspert ikke, at transferkarantænen får Real til at handle i panik.

- Selvfølgelig er det ikke nogen fed situation Zidane. Men når jeg ser på Real Madrids trup, så synes jeg, at de de sidste par år har haft en af de mest komplette trupper i Europa. De burde kunne klare karantænen.

- De har spillet under evne i sæsonen, hvor spillernes uvilje mod Benitez har præget dem. Jeg tror ikke på, at spillerne er mætte eller trætte, og jeg er sikker på, at vi ikke har set deres bedste endnu.

Se også: Medie: Nu bliver Real Madrid ramt af 'Barça-straf'

- Der skete meget i sommer, da Florentino Perez overrulede omklædningsrummet og fyrede Carlo Ancelotti. Ingen spillere syntes, det var en god idé - og heller ikke ansættelsen af Benítez.

- Han var en træner, der ikke stod som den profil, spillerne gerne ville have. Nu har de fået Zidane, som vel har været alle spillernes idol på et eller andet tidspunkt. Derfor tror jeg, at vi får et helt andet hold at se de næste par måneder, og jeg er sikker på, han får ro på, vurderer hun.

- Real Madrid har jo nærmest patent på at skrive med et stort navn en gang om året? Vil det ikke betyde noget, at den mulighed nu forsvinder?

- Måske lyder det lidt mærkeligt, men jeg synes faktisk, at det et eller andet sted skaber en form for ro. Ingen skal være bange for konkurrenter det næste stykke tid. I Real Madrid er det ellers sådan, at man til hver EM og VM-slutrunde skal holde ekstra øje med, hvem der spiller en stor slutrunde, for så er det typisk en, Real Madrid vil være interesseret i.

- Vi så det senest med James Rodriguez, der blev den store profil ved VM og endte i Real Madrid. Nu er det ikke muligt, og det kan det give noget ro på holdet, lyder forklaringen.

Se også: Blev offer i transfer-drama: Nu får han ny Real Madrid-kontrakt

Når hun ikke er nervøs på Real Madrids vegne, så peger hun også på det faktum, at Barcelonas transferstraf ikke fik betydning for cataloniernes sæson.

- Vi så det med Barcelona, som, jeg synes, er et godt argument. Hvad gjorde de, da fik straffen? De har jo nærmest vundet det hele siden. Se på en mand som Sergi Roberto. Han fik chancen, og fik meget spilletid på grund af straffen, og han er nu blevet en guldfugl for Barcelona.

- Når man er presset, så må man handle anderledes, så en straf kan vendes til noget positivt, lyder det.

Tiden vil vise, om Christofi får ret. Eller om Real Madrid vil agere og hente spillere som Eden Hazard, David De Gea og Robert Lewandowski, som klubben tidligere har været sat i forbindelse med.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen