Målløs Ronaldo i Real-genrejsning

Real Madrid fik med en 2-0-sejr over Deportivo La Coruña vundet lidt selvtillid tilbage efter det chokerende nederlag til lillebror Atlético i sidste uge

Isco stod for Real Madrids første scoring i 2-0-sejren over Deportivo lørdag aften. Karim Benzema leverede mål nummer to. (Foto: APDaniel Ochoa de Olza)
Isco stod for Real Madrids første scoring i 2-0-sejren over Deportivo lørdag aften. Karim Benzema leverede mål nummer to. (Foto: APDaniel Ochoa de Olza)
Følg Spansk fodbold

For en uge siden fik Real Madrid læsterlige klø med spanskrøret. Ja, det måtte vel i sagens natur mere have føltes som slag med et frisktpudset baseballbat, da 'Kongeklubben' blev banket af lokalrivalerne fra Atlético med 4-0 forrige lørdag.

Lige siden nederlaget har kritikken mod Carlo Ancelottis drenge været massiv. Særligt Cristiano Ronaldo har mærket mediernes undren og fansenes vrede, fordi han efter det enorme nederlag valgte at fejre sin 30 års fødselsdag med fin middag og en colombiansk popsangers vokaler til dessert.

Ballade i Real Madrid: Ronaldo-fest splitter truppen

Så måske er det endnu ikke glemt. Måske er Ronaldo ikke tilgivet. Selvom Real Madrid og Ronaldo lørdag aften hjemme på Bernabéu vandt med de nogenlunde sikre cifre på 2-0 over Deportivo La Coruña, var det uden scoringer fra portugiseren. Mål er Madrids fans efterhånden vandt til at få fra verdens bedste fodboldspiller. I stedet var det Isco og Karim Benzema, som sørgede for scoringerne.

Deportivo rystede ellers Real Madrid en smule de første 10 minutter med deres direkte spil og et par gode afslutninger ved blandt andre Isaac Cuenca, den udlejede Barcelona-kant.

Cristiano Ronaldo forsøgte sig med et finurligt saksespark, men hans forsøg landede oven på nettaget.

Real Madrid-træner ser stort på Ronaldos 30-års-fest

Bare et par minutter senere klappede verdens bedste spiller så til bolden igen. Denne gang stående og med venstre fod. Men Ronaldos rungende vristspark prellede af på overliggeren.

En håndfuld minutter efter Ronaldos overligger-drøn var det så Gareth Bales tur til at trække ind i banen og banke bolden på selv samme overligger. Og efter Bales forsøg var det Benzema, som var tæt på at score på et oplæg fra netop waliseren.

Midt i 1. halvleg gik den ikke længere for Deportivo. En løs bold i gæsternes felt hoppede hen for fødderne af Real Madrids lille teknikker Isco, som tog et træk til sin egen højreside og skruede bolden over i det lange hjørne til 1-0. 

Uventet støtte til Ronaldo fra Barcelona

10 minutter før pausefløjt burde Ronaldo havde scoret på et fint indlæg fra Balde ude i højre side. Men portugiseren mistimede sit hovedstødsforsøg midt for mål.

I begyndelse af 2. halvleg trykkede Deportivo Real Madrid tilbage, akkurat som de gjorde i 1. halvlegs indledning. Og gæsterne var lige ved at blive belønnet for deres flid. Endda med en stor dobbelchance.

Først sparkede costaricanske Celso Borges direkte på roden af den ene stolpe. Derefter røg bolden ud på kanten, hvorfra den blev smækket tilbage i feltet og direkte ind i hovedet på Deportivos Oriol Riera, som kun blev forhindret en udligning grundet gode reflekser fra Iker Casillas i Real Madrids mål.

Barcelonas snedige plan: Sådan vil de hente nye spillere

I stedet for en udligning kunne Real Madrid øge til 2-0, da Karim Benzema på oplæg fra Ronaldo chippede bolden i en forsigtig bue hen over Deportivos sprællende målmand, Fabricio.

Med cirka et kvarter tilbage af opgøret var der egentlig ikke mere, Deportivo kunne udrette, og Real vandt dermed sikkert med 2-0. Sejren betyder, at hovedstadsklubben fortsat holder Barcelona bag sig på andenpladsen. Catalonierne kan dog med en sejr søndag aften over Levante bringe sig op på 56 point, ét point fra Real Madrid.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.