Madrid-regel rammer Barça-fans lige i hjertet: Derfor er de rasende

Bystyret i Madrid forbyder FC Barcelonas fans at medbringe det catalonske flag til pokalfinalen i hovedstaden

Det bliver ikke tilladt for FC Barcelona-fans at benytte deres catalanske flag i pokalfinalen. (Foto: AP)
Det bliver ikke tilladt for FC Barcelona-fans at benytte deres catalanske flag i pokalfinalen. (Foto: AP)

Når FC Barcelona og Sevilla søndag mødes i finalen i den spanske pokalturnering, Copa del Rey, har Barcelonas tilhængere fået forbud mod at medbringe det klassiske rødgule catalonske flag på Vicente Calderon-stadionet i Madrid.

Forbuddet, som bystyret i Madrid har udstedt, har fået FC Barcelona op i det røde felt.

- FC Barcelona udtrykker - i de stærkest mulige vendinger - sin totale og fuldstændige uenighed med udmeldingen.

- FC Barcelona betragter beslutningen som et angreb på ytringsfriheden og den fundamentale ret, som alle og enhver har, til at udtrykke deres idéer og holdninger frit uden at være underlagt censur, skriver den spanske mesterklub i en officiel meddelelse og henviser til FN's Verdenserklæring om Menneskerettighederne.

Farverne i flaget, som for mange cataloniere er et symbol på catalonsk uafhængighed fra Spanien og regeringen i Madrid, indgår også i Barcelonas klublogo.

I sidste års pokalfinale mellem FC Barcelona og baskerklubben Athletic Bilbao buede begge klubbers tilhængere af Spaniens konge og piftede under nationalsangen før kampen.

Forbuddet mod at medbringe estelada-flaget, som det hedder, på stadionet i Madrid vil blive håndhævet med kropsvisiteringer af fansene før kampen.

Gareth Bale gik bag Carlo Ancelottis ryg, da italieneren var træner i Real Madrid. Det hævder Ancelotti i ny bog. (Foto: All Over Press) Spansk fodbold Utilfreds Real Madrid-stjerne gik bag trænerens ryg

Lionel Messi og Cristiano Ronaldo var de to bedst betalte spillere i 2015, men hvem af dem tjente 540 millioner kroner. Se listen over de 20 bedst betalte fodboldspillere i verden i artiklen herunder. (Foto: AP) Intl. fodbold Ronaldo eller Messi? Her er verdens bedst betalte fodboldspillere

47 kommentarer
Vis kommentarer