Madrid-træner: Derfor er Ronaldo i en klasse for sig

Real Madrids assisterende træner Paul Clement afslører, hvor meget verdens bedste fodboldspiller arbejder på at forblive på toppen af fodbold-hierarkiet

Ronaldo vandt tidligere denne måned prisen for verdens bedste fodboldspiller for tredje gang i sin karriere.

Men den succes er ikke kommet af sig selv for den portugisiske landsholdsspiller.

Real Madrids største stjerne nøjes nemlig ikke bare med at træne sammen med holdet hver dag - nej, han selvtræner flere timer om dagen og sørger for at rehabilitere optimalt, så han ikke bliver skadet.

Det afslører Real Madrids engelske assistent, Paul Clement.

- Før hver træning kan du se Ronaldo lave øvelser i fitness-rummet for sig selv, hvor han øger sin styrke og laver øvelser for at forebygge skader. Udover det træner han altid selv efter fælles-træningen, hvor han øver frispark for at blive bedre, siger Clement til The Telegraph.

'Siiiii!' lød det fra Christiano Ronaldo, da han mandag blev kåret til verdens bedste fodboldspiller for tredie gang. Men han stiller sig næppe tilfreds, før han har tangeret - og slået - ærkerivalen Messis fire kåringer. Foto: AP/Walter Bieri Plus Maskinen og mennesket Cristiano Ronaldo

- Han vinder mange individuelle priser, såsom Ballon d'Or, men han ser dem som en middel til at hjælpe holdet med at blive succesfuldt.

- Derudover har han en rigtig god viden omkring ernæring og diæt - og han ved, hvordan han skal restituere bedst. Derfor har han også installeret et is-bad og får massage derhjemme i hans eget hus, siger Real Madrids assistent.

Clement, der har været assistent for Carlo Ancelotti i Chelsea, PSG og nu i Real Madrid, afslører også, hvor stor et vindergen Cristiano Ronaldo har. Det oplever man i den grad til træning, hvor portugiseren vil vinde for enhver pris.

Cristiano Ronaldo vandt Ballon d'Or i mandags og en ny pris i går (Foto. AP) Spansk fodbold Cristiano Ronaldo vinder endnu en pris

The Telegraph's udsendte overværede træningen med Real Madrid i forbindelse med interviewet med Clement. Journalisten lagde mærke til, hvor meget Ronaldo gik op i at vinde et simpelt hold-spil til træning - og hvor meget han jublede over at score det afgørende mål i mini-turneringen.

- Da jeg arbejdede i Chelsea, var der en ung spiller, der jublede voldsomt over sit mål til træning, og jeg tænkte: 'Sikke en idiot, hvad laver han? Han er til træning.' Men 10 år senere oplever jeg, at verdens bedste jubler helt vildt over sine mål til træning, og så tænker jeg: 'Måske er det mig, der er idioten, siger Clement.

Cristiano Ronaldo måtte tidligt i bad mod Cordoba - og nu er han udenfor i yderligere to kampe. (Foto: AP/Miguel Morenatti) Spansk fodbold Ronaldo får to dage i skyggen efter udvisning

- Folk tror, at Cristiano er overfladisk og har en kæmpe ego, men han er meget nede på jorden. Han vil bare gerne være verdens bedste - han synes ikke, at han er det - men han VIL gerne være det, og det forklarer hans 'drive' til at blive bedre hver dag.

Cristiano Ronaldo lavede dog negative overskrifter i sidste runde i La Liga, da han sparkede ud efter en modstander og fik rødt kort - men Real Madrid-stjernen kan dog stadig glæde sig over, at han er ligaens bedste målscorer med 28 mål i 19 kampe.

0 kommentarer
Vis kommentarer