Matchfixing-skandale ruller: Syv stjernespillere bestukket

'Operation Oikos' ruller i Spanien, og nu fremlægger et spansk medie beviser for, at syv spillere er blevet bestukket

Borja Fernandez er en af personerne under anklage. Foto: Oscar del Pozo / Ritzau Scanpix
Borja Fernandez er en af personerne under anklage. Foto: Oscar del Pozo / Ritzau Scanpix

En større skandale breder sig i spansk fodbold.

For ifølge mediet El Mundo blev mindst syv spillere i La Liga-opgøret mellem Real Valladolid og Valencia bestukket i sæsonens sidste spillerunde.

Raul Bravo er kommet i problemer med myndighederne. Foto: Manu Fernandez/Ritzau Scanpix Spansk fodbold Kæmpe skandale: Tidligere Real-spiller anholdt

Den danske Valencia-spiller Daniel Wass spillede med i hele kampen, der sikrede klubben deltagelse i næste års Champions League, men det er endnu uvist, hvilke spillere der er tale om.

På en aflytning lyder det ifølge El Mundo fra Carlos Aranda, der spiller en hovedrolle i matchfixing-sagen, at 'Syv spillere er købt, ikke mere. Spil 10.000 euro og vind 20.000 euro'.

Kampen tabte Valladolid 2-0. Foto: Oscar del Pozo / Ritzau Scanpix
Kampen tabte Valladolid 2-0. Foto: Oscar del Pozo / Ritzau Scanpix
 

Flere anholdt
I sidste uge kom det frem, at det spanske politi havde anholdt netop Aranda, den tidligere Real Madrid-spiller Raúl Bravo og den nuværende Valladolid-spiller Borja Fernández, der alle er blevet løsladt mod kaution.

Politiets efterforskning går under navnet 'Operation Oikos' og har ligeledes aflyttet denne lydbid fra Aranda i en telefonsamtale:

- Hør min ven. Valencia vinder første og anden halvleg, okay?

- Ingen andre må vide det. Ingen. Ingen betyder ingen; ikke dine venner, ikke nogen, understreger Aranda om kampen, der endte præcist, som han forudså.

Raul Bravo (tv.) er tidligere holdkammerat med blandt andet David Beckham (th.). Foto: Emilio Naranjo/Ritzau Scanpix
Raul Bravo (tv.) er tidligere holdkammerat med blandt andet David Beckham (th.). Foto: Emilio Naranjo/Ritzau Scanpix
 

Luciano Re Ceccioni i den velkendte lyseblå Lazio-trøje, som han bar fra 1972 til sin død i begyndelsen af 1977. Foto: Reuters Sport og Spil Stjernens dårlige dømmekraft kostede ham livet

Også Huescas præsident blev tidligere anholdt, da to af klubbens kampe ligeledes undersøges for matchfixing

Raúl Bravo var ungdomsspiller i Real Madrid og spillede siden 77 kampe for Real Madrids førstehold mellem 2001 og 2007 og har siden spillet fire år i Olympiakos, hvor det blev til seks titler deriblandt tre mesterskaber. Ellers har han været i Leeds samt diverse spanske, belgiske og græske klubber inden karrierestoppet i 2016.

I alt blev det til 16 U-landskampe og 14 A-landskampe for Spanien, og han var blandt andet med til EM 2004, hvor han spillede samtlige minutter.

Nchimunya Mweetwa til venstre deler her ud af sine erfaringer til idrætsgalla-seminaret i Stavanger. Foto: Geir Owe Fredheim, Norges idrettsforbund Sport og Spil En matchfixer står frem: Derfor endte jeg som kriminel

Michael Andersen fik lukket Camp Nou en formiddag til at lave optagelser til dokumentarfilmen...Privatfoto Sport og Spil Matchfixing, våbensmugling og bigami: Nu laver dansker film om Barca-legenden

Efter 30 år i politiet er der ikke meget, der  kommer bag på Michael Ask. Men omfanget af den organiserede russiske statsdoping var alligevel en overraskelse. Foto: Tariq Mikkel Khan Sport og Spil Doping-jæger efter 30 år i politiet: Russere ikke bedre end rockere

10 kommentarer
Vis kommentarer