Messi er i søgelyset i kæmpe skattesag

Lionel Messi blandes ind i en ny sag om skattely. Også et medlem fra Fifas etiske komté er nævnt i dokumenter

Lionel Messi fik ikke skovlen under Real Madrid i weekenden. Og uden for banen kan han også snart risikere at komme i modvind. (Foto: AP)
Lionel Messi fik ikke skovlen under Real Madrid i weekenden. Og uden for banen kan han også snart risikere at komme i modvind. (Foto: AP)

Fodboldstjernen Lionel Messi kan trylle med en bold, men måske tryller argentineren også lidt for meget med de penge, han tjener på sporten.

Messi er nemlig et af de mange navne, der optræder i en historisk stor lækage af dokumenter, der angiver personer og virksomheder, som har sendt penge i skattely. Det skriver DR søndag.

Der er tale om 11,5 millioner dokumenter fra advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama, der er et af verdens største offshore-advokatfirmaer.

Søndag aften har medier over hele verden offentliggjort historier om, hvilke firmaer, banker, privatpersoner, sportsstjerner og statsledere, som har gjort penge usynlige for stater og skattemyndigheder.

Et af disse navne er altså argentinske Lionel Messi, der fem gange er blevet kåret som verdens bedste fodboldspiller.

Ifølge den tyske avis Süddeutsche Zeitung har Messi sammen med sin far oprettet firmaet Mega Star Enterprises i skattely i Panama.

Messi og hans far, Jorge Horacio Messi, står i forvejen over for en anden sag om skattely, der kommer for retten i slutningen af maj.

Gerard Piqué var oppe at køre efter sin scoring, men festen fusede ud for hjemmeholdet i El Clásico. (Foto: MARCA) Spansk fodbold Barça-stjerne indrømmer: Real fortjente at vinde

De lækkede dokumenter fra Mossack Fonesca trækker også tråde til Det Internationale Fodboldforbund (FIFA), hvor et medlem af organisationens etiske komité Juan Pedro Damiani også er blandet ind i sagen, skriver BBC.

Damiani, der er en uruguayansk advokat, skulle angiveligt have givet advokatbistand til den korruptionsanklagede Eugenio Figueredo i forbindelse med mindst syv selskaber i skattely.

Figueredo blev i maj sidste år anholdt i Zürich i forbindelse med korruptionsskandalerne i Fifa. De lækkede dokumenter fra Mossack Fonseca blev opsnappet af tyske Süddeutsche Zeitung.

Avisen har delt dokumenterne med det internationale konsortium af undersøgende journalister (ICIJ) og mere end 100 internationale medier, herunder Danmarks Radio og Politiken.

Se eller genoplev målene fra weekendens dramatiske El Clásico her:

Spansk fodbold Hævn over Barca: Ronaldo matchvinder

Sergio Ramos fik rødt kort mod Barcelona (Foto: AP) Spansk fodbold Laudrups dom: Det er for dumt

Adgang til Panama-papirer

Ekstra Bladet har ikke haft mulighed for at undersøge de 11,5 millioner interne dokumenter fra advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama i skattely-skandalen.

Dokumenterne er lækket til 109 medier fra 76 lande i organisationen International Consortium of Investigative Journalists, hvor Ekstra Bladet ikke er medlem.

Danmarks Radio og Politiken er medlem af organisationen, og de har som de eneste danske medier haft mulighed for at undersøge omfang og kontekst for en dansk kobling til den internationale skattely-skandale.

4 kommentarer
Vis kommentarer