Messi går til angreb efter skattely-anklager

Lionel Messi og hans familie er ifølge spansk medie klar til at lægge sag an mod de spanske medier, LaSexta og El Confidencial, der søndag kædede ham sammen med den store skattely-sag i Panama

Lionel Messi kommer formentlig i løbet af mandagen med en udtalelse i skattely-sagen i Panama, som han er blevet kædet sammen med. (Foto: AP/Manu Fernandez)
Lionel Messi kommer formentlig i løbet af mandagen med en udtalelse i skattely-sagen i Panama, som han er blevet kædet sammen med. (Foto: AP/Manu Fernandez)

Kampen om mesterskabet i Spanien er inde i sin afgørende fase, og mens Lionel Messi og FC Barcelona ser ud til at styre mod en komfortabel sejr på den front, så er det knap så harmonisk på privatsiden for den lille argentiner.

Søndag aften blev han af de spanske medier LaSexta og El Confidencial nemlig kædet sammen med den enorme sag om formentlig ulovlige pengestrømme ind i skattelyet Panama.

11,5 millioner lækkede dokumenter fra advokatfirmaet Mossack Fonseca, de såkaldte Panama Papers, vidner nemlig om, at en række prominente personer har overført rigtig mange penge til selskaber i Panama, der med landets selskabslov typisk bruges til at skjule formuer.

Lionel Messi fik ikke skovlen under Real Madrid i weekenden. Og uden for banen kan han også snart risikere at komme i modvind. (Foto: AP) Spansk fodbold Messi er i søgelyset i kæmpe skattesag

Sammen med sin far har Messi selskabet Mega Star Enterprises i netop Panama, og derfor er han hevet frem i denne sag, hvor også den tidligere topspiller og nuværende UEFA-præsident Michel Platini også nævnes sammen med den tidligere topangriber Marcelo Salas.

Men den anklage vil verdens bedste fodboldspiller, der i forvejen er hovedperson i en skattesag i Spanien, ikke have siddende på sig.

Ifølge den spanske sportsavis Mundo Deportivo forbereder familien Messi derfor i første omgang en udtalelse, der bliver offentliggjort senere i dag, og dernæst retslige tiltag mod de to spanske medier, der bragte sammenhængen.

De to medier skriver, at Messi gennem en uruguayansk stråmand købte firmaet i Panama for 4,1 millioner euro (godt 30 millioner kr.) 13. juni 2013 - blot en enkelt dag efter, at han af den spanske stat blev anklaget for at have forsøgt at unddrage sig en indtægt på ... 4,1 millioner euro.

Lionel Messi har stadig de spanske skattemyndigheder på nakken. (Foto: AP) Spansk fodbold Messi stadig mistænkt for million-svindel

Tidligere har Lionel Messi gennem sin hær af advokater og rådgivere bedyret, at han naturligvis vil betale alle pengene tilbage, hvis han mod egen forventning har betalt for lidt skat i Spanien. Men den imødekommenhed stopper altså åbenbart, når det drejer sig selskabet i Panama.

På den sportslige front mistede Messi og Barcelona et lille skridt i mesterskabskampen med nederlaget til Real Madrid. Se eller gense målene fra weekendens dramatiske El Clásico her:

Spansk fodbold Hævn over Barca: Ronaldo matchvinder

Sergio Ramos fik rødt kort mod Barcelona (Foto: AP) Spansk fodbold Laudrups dom: Det er for dumt

Adgang til Panama-papirer

Ekstra Bladet har ikke haft mulighed for at undersøge de 11,5 millioner interne dokumenter fra advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama i skattely-skandalen.

Dokumenterne er lækket til 109 medier fra 76 lande i organisationen International Consortium of Investigative Journalists, hvor Ekstra Bladet ikke er medlem.

Danmarks Radio og Politiken er medlem af organisationen, og de har som de eneste danske medier haft mulighed for at undersøge omfang og kontekst for en dansk kobling til den internationale skattely-skandale.

41 kommentarer
Vis kommentarer