Messi om barndommens vækstproblem: ’Jeg stak mig i benene hver aften’

Mirakelmanden Lionel Messi fortæller i interview med sydamerikansk tv-station om sin opvækst, som gik noget langsommere end de fleste andres

Lionel Messis forældre brugte store summer på medicin til deres langsomt voksende søn. Da han fik væksthormon i en årrække nåede han en højde af 170 centimer og blev en af verdens bedste fodboldspillere. Foto: AP / Manu Fernandez.
Lionel Messis forældre brugte store summer på medicin til deres langsomt voksende søn. Da han fik væksthormon i en årrække nåede han en højde af 170 centimer og blev en af verdens bedste fodboldspillere. Foto: AP / Manu Fernandez.
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Spansk fodbold

Barcelona-superstjernen Lionel Messi var aldrig blevet en af verdens bedste fodboldspillere, hvis han ikke som barn i årevis var blevet behandlet med væksthormon og i de senere år selv lærte at håndtere en sprøjte, så han kunne injicere sig selv.

I et interview med America TV fortæller Messi ifølge avisen Daily Mail, at han som 12-årig begyndte selv at dosere sin medicin.

- Det var en lille nål, og det gjorde ikke ondt, men det var noget, der gjorde indtryk på mig. Jeg var nødt til at gøre det, og det blev rutine for mig, siger Messi i interviewet.

Allerede fra otteårsalderen fik drengen injektioner med væksthormon på grund af sin beskedne vækst. ’Idiopatisk short stature’ kaldes den tilstand, hvor et barn uden påviselig grund ikke vokser normalt.

I Danmark tilbydes disse børn ikke behandling, fremgår det af et notat fra ’Rådet for Anvendelse af Dyr sygehusmedicin’, men Lionel Messi var altså så heldig, at han kunne få behandlingen.

Den trak dog store veksler på familiens økonomi, idet han hver måned skulle have væksthormon for et beløb svarende til 1000 engelske pund, skriver Daily Mail. Op mod 10.000 kroner månedligt skulle familien altså bruge for at få lille Messi til at vokse sig bare lidt større.

Messis første klub, Newell’s Old Boys, tilbød efter nogen tid at hjælpe familien økonomisk, og da han var 13 år viste Barcelona interesse. Han rykkede i 2001 fra Argentina til Europa for at træne på det berømte La Masia-akademi.

FC Barcelona betalte da alle medicinregninger for drengen, indtil hans væksthormonbehandling var slut året efter. Indsatsen har klubben fået igen mange gange, idet Messi jo altså udviklede sig til at være en enestående fodboldspiller.

Ifølge Wikipedia er Lionel Messi i dag 170 centimeter høj.

Ramt af personlig nedtur: Dansk stjerne tog kontakt til legende

Mageløse Messi: Nåede vild milepæl hurtigere end Ronaldo

Messi scorer i Barcelona-sejr og stormer mod mesterskab

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+