Messi overgår Real Madrid-legende efter ny triumf

Lionel Messi er nu den spiller, der har vundet flest kampe i La Liga. Med sejren lørdag aften overgik han Iker Casillas

Messi scorede målet til 2-0 mod Atletico og sikrede sig dermed sin liga-sejr nummer 335. Flest af alle. Foto: Ritzau Scanpix.
Messi scorede målet til 2-0 mod Atletico og sikrede sig dermed sin liga-sejr nummer 335. Flest af alle. Foto: Ritzau Scanpix.

416 ligamål. Flest af alle nogensinde.

136 oplæg. Flest af alle nogensinde.

Lionel Messi sidder på tronen af spansk fodbold, og listen af spanske rekorder for den argentinske troldmand er efterhånden lang.

Nu kan han glæde sig over endnu en rekord til samlingen.

Da han gik fra banen efter lørdagens topkamp mod Atlético Madrid kunne han ikke blot fejre et 11 points forspring til andenpladsen, men også sin sejr nummer 335 i La Liga. Han overgår dermed Real Madrid-legenden Iker Casillas' 334 sejre, og er nu den mest vindende spiller i La Liga-historien.

Artiklen fortsætter under tweetet...

Iker Casillas spillede 16 sæsoner for Real Madrids førstehold og nåede hele 723 kampe for 'Los Blancos'. Han er kun overgået af Raul Gonzalez, der nåede 741 kampe. Casillas tørner i dag ud for FC Porto.

Luis Suárez scorede det første mål i Barcelonas sejr lørdag aften. Foto: Pau Barrena/AFP/Ritzau Scanpix Spansk fodbold Suarez og Messi straffer Atlético med sene mål

Messi vs. Ronaldo
En af de største udfordrere til Messis mange rekorder er portugisiske Cristiano Ronaldo. De to verdensstjerner kæmpede om de spanske rekorder i ni år, mens Ronaldo var i Real Madrid. Han skiftede i sommer til Juventus.

Mens Messi har den indbyrdes overhånd i de spanske turneringer, har Ronaldo særligt udmærket sig i Champions League, hvor han er den mest scorende nogensinde med 125 mål mod Messis 108 mål. Ronaldo kan bryste sig af fem titler i turneringen. Én mere end Messi.

På den overordnede assistliste er Messi overlegen med hele 230 assists mod Ronaldos 190. Til gengæld er portugiseren i landholds-regi et stykke foran argentinske Messi, 85-65 står den til Ronaldo på målfronten. I den forbindelse kan det i øvrigt nævnes, at Ronaldo har vundet EM med Portugal, mens Messi endnu ikke har vundet et trofæ med A-Landsholdet i Argentina.

Overordnet set har Lionel Messi dog vundet flere trofæer end Cristiano Ronaldo med 33 mod 28.

På all-time scoringslisten fører Ronaldo med 22 mål over Messi: 682-660.

Argentineren har dog spillet en del færre kampe end Ronaldo og ligger med et målsnit på 0,88 mål pr. kamp. Portugiserens snit ligger på 0,72.

Du kan se mange flere statistikker om Cristiano Ronaldo og Lionel Messi her.

Antoine Griezmann bliver ikke solgt, fastslår Enrique Cerezo. Foto: Ritzau Scanpix Spansk fodbold Desværre, Barça - I får ham ikke!

Foto: Ritzau Scanpix Spansk fodbold - Jeg skider på din horemor

De store stjerner skal spille et vist antal minutter, når de deltager i den private turnering, International Champions Cup. Og det gjorde Messi og Neymar da også, da Barcelona mødte Real Madrid i Miami i 2017. Foto: Getty Sport Nu begynder global fodboldkrig

55 kommentarer
Vis kommentarer