Messi skal i retten for skattesnyd

Lionel Messis advokater havde appelleret mod, at der indledes en retssag om Barcelona-stjernens påståede skattesnyd, men en lokal domstol har afgjort, at en sådan retssag skal finde sted

(Foto: AP)
(Foto: AP)

I Spanien er Lionel Messi og hans far anklaget for at have unddraget sig skat for 30 millioner kroner.

Argentinerens advokater havde egentlig appelleret mod beslutningen om at rejse en retssag, men den appel er blevet afvist.

Lionel Messi har stadig de spanske skattemyndigheder på nakken. (Foto: AP) Spansk fodbold Messi stadig mistænkt for million-svindel

Den spanske avis El Pais skriver, at en lokal domstol har fundet beviser nok til at fortsætte med retssagen. Messi skulle angiveligt have solgt rettighederne til sine egne fotos til virksomheder i Belize og Uruguay og dermed unddraget skatteopkrævning i Spanien.

Manøvren skulle have fundet sted tilbage mellem 2007 og 2009, og det er angiveligt Messi Senior, der har været hovedarkitekten bag idéen, mens fodboldstjernen selv var ungdomsspiller.

Lionel Messi skulle stå skoleret i retten. (Foto: AP) Spansk fodbold Presset Messi blev afhørt i 15 minutter

Både Barca-spilleren og hans far nægter alle anklager, og Messis forsvarsadvokat har gjort det klart, at hans klient aldrig har læst, studeret eller analyseret de omtalte kontrakter.

Det står endnu ikke klart, hvornår retssagen begynder.

37 kommentarer
Vis kommentarer