Messis familie afviser skatte-anklager: De er falske!

Messi-familien skriver i en meddelelse, at man benægter enhver anklage om skattesnyd via skattely i Panama

Lionel Messi. (Foto: AP)
Lionel Messi. (Foto: AP)

FC Barcelonas Lionel Messi har ikke benyttet et selskab i Panama til at unddrage den spanske stat for millioner af kroner i skat.

Det hævder hans familie mandag i en pressemeddelelse ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Messi-familien vil gerne gøre det klart, at Lionel Messi ikke har forestået nogen af de handlinger, han tilskrives, og beskyldningerne om at han har skabt en måde at unddrage sig skat, inklusiv at hvidvaske penge, er fuldstændig falske og fornærmende, lyder det.

Ifølge den tyske avis Süddeutsche Zeitung har Messi sammen med sin far oprettet firmaet Mega Star Enterprises i skattely i Panama.

Det afslører de 11,5 millioner lækkede dokumenter fra advokatfirmaet Mossack Fonseca i det skatteattraktive, mellemamerikanske land, som ifølge anklagerne har hjulpet med at skjule omkring 30 millioner kroner for argentineren.

Mange prominente personer fremgår af lækkede dokumenter fra Mossack Fonseca i Panama. (Foto: AP) Samfund Filmstjerner og præsidenter i gigantisk skattelæk

Messi og hans far, Jorge Horacio Messi, står i forvejen over for en anden sag om skattely, der kommer for retten i Spanien i slutningen af maj.

Allerede søndag, da nyheden om Messis og andres relation til advokatfirmaet i Panama blev kendt, skrev mediet El Confidencial, at Barcelona-stjernen og hans far ville lægge sag an mod medierne, som offentliggjorde nyheden.

I samme sag om skattesnyd er den islandske statsminister også i problemer. Se her, hvor Sigmundur David Gunnlaugsson forsøger at benægte anklagerne, hvorefter han stormer ud fra interviewet. (Video: Swedish Public Broadcaster, International Consortium of Investigative Journalists and Süddeutsche Zeitung)

Magtelite og kendisser involveret med Panama-firma

Ruslands præsident, Vladimir Putin
Den for verden ukendte russiske cellist og dirigent Sergei Roldugin er en af de personer, der ejer flere selskaber i skattely, afslører dokumenterne.

Men selv om Roldugin er en nærmest ukendt russer, er hans bedste ven en af de mest berygtede personer i verden – nemlig den russiske præsident, Vladimir Putin, og han er desuden gudfar til Putins datter Maria.

Ifølge det engelske medie The Guardian kan mere end to milliarder dollars (13 mia. kr.) ledes lige til den russiske præsident, selv om Vladimir Putins navn ikke står noget sted i de lækkede dokumenter.

Vladimir Putin er dog ikke den eneste siddende statsleder, der kan lækkes til dokumenterne.  Den syriske præsident, Bashar al-Assad, den kinesiske Xi Jinping, Ukraines Petro Poroshenko, den islandske statsminister Sigmundur David Gunnlaugsson og den saudiske Kong Salman står alle i advokatfirmaets dokumenter. Tilsammen skulle de have mange, mange milliarder dollars skjult i den panamerikanske skatteparadis.

Argentineren mener angiveligt ikke, at der er hold i anklagerne. (Foto: AP)

Fodboldstjernen, Lionel Messi
Den lille argentinske troldmand Lionel Messi nøjes åbenbart ikke kun med at trylle på fodboldbanen. Ifølge de lækkede dokumenter skjule han også have 'tryllet' millioner af dollars ned i skattely.

Sammen med sin far har Messi selskabet Mega Star Enterprises i netop Panama, og derfor er han hevet frem i denne sag, hvor også den tidligere topspiller og nuværende UEFA-præsident Michel Platini også nævnes sammen med den tidligere topangriber Marcelo Salas.

Messi skulle dog angiveligt nægte anklagerne. Ifølge den spanske sportsavis Mundo Deportivo forbereder familien Messi derfor i første omgang en udtalelse, der bliver offentliggjort senere i dag, og dernæst retslige tiltag mod de to spanske medier, der bragte sammenhængen.

Jackie Chan har tjent millioner af dollars på at tæske sine modstandere i Hollywood. Flere af de millioner skulle være endt i skattely. (Foto: AP)

Filmstjernen, Jackie Chan
Den hårdtslående kampsports-ekspert Jackie Chan har ifølge flere medier mindst seks selskaber, der er oprettet gennem Mossack Fonseca i Panama. Skuespilleren har endnu ikke kommenteret, hvorfor han har benyttet det omstridte advokatfirma.

Rigmændene
Når man skeler ned gennem listen, er der ingen tvivl om, at det er de samfundsborgere med flest gryn i lommen, som figurerer på Mossack Fonsecas lister. 29 milliardærer, som figurerer på Forbes' liste over de 500 rigeste skulle angiveligt have benytte firmaet. Der er dog endnu ikke sluppet nogle af rigmændenes navne ud i offentligheden.

Adgang til Panama-papirer

Ekstra Bladet har ikke haft mulighed for at undersøge de 11,5 millioner interne dokumenter fra advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama i skattely-skandalen.

Dokumenterne er lækket til 109 medier fra 76 lande i organisationen International Consortium of Investigative Journalists, hvor Ekstra Bladet ikke er medlem.

Danmarks Radio og Politiken er medlem af organisationen, og de har som de eneste danske medier haft mulighed for at undersøge omfang og kontekst for en dansk kobling til den internationale skattely-skandale.

12 kommentarer
Vis kommentarer