Messis succesformel: Sådan overhalede han Ronaldo

Den evige duel: I begyndelsen af januar fik Cristiano Ronaldo Guldbolden, og de fleste var enige om, at Real Madrid-stjernen var verdens bedste – men Barcelonas Lionel Messi har slået igen i 2015 og overhalet sin rival på topscorerlisten og i kampen om at være fodboldverdenens største

Lionel Messi (tv.) har i 2015 overhalet Cristiano Ronaldo (th.) og sat kursen mod Guldbolden (Foto: AP)
Lionel Messi (tv.) har i 2015 overhalet Cristiano Ronaldo (th.) og sat kursen mod Guldbolden (Foto: AP)

Det er, som om Cristiano Ronaldos brøl har vækket Lionel Messi.

Den 30-årige Real Madrid-stjerne knyttede 12. januar i Kongresshalle i Zürich sine næver og brølede ud til forsamlingen. Ud til hele verden.

- ’Siiii’, skreg Cristiano Ronaldo og tog så sin Guldbold og forlod scenen som verdens bedste fodboldspiller. Et sted nede i salen sad Lionel Messi. Barcelona-fænomenet var også nomineret, men havde for andet år i træk tabt til sin portugisiske rival.

Ronaldo havde reduceret til 3-4 i de tos Ballon d’Or-duel og havde i sin tale med al tydelighed gjort klart, at hans jagt på Messi ikke stoppede her. Han ville ha’ flere guldbolde, han ville huskes som en af de største historien.

27-årige Messi hørte talen, hørte brølet og virkede noget beklemt ved situationen. Messi er ikke skabt til at være statist, lige så lidt som Ronaldo er det.

Begge vil de være nummer ét, men kun én kan være det. Og det var måske det, som Messi indså, da Ronaldo udsendte sit sejsbrøl.

Ballade på Camp Nou
I begyndelsen af året var få i tvivl om, hvem der var verdens bedste fodboldspiller og endnu færre kritiserede valget af Cristiano Ronaldo.

Han var suveræn på et suverænt Real Madrid-hold, der havde været tæt på at skrive sig ind i Guinness Rekordbog. Ronaldo var en scoringsmaskine, Real Madrid en sejrsmaskine.

Kriger, kannibal og kærlig familiefar. Luis Suarez er en mand med en splittet personlighe (Foto: AP) Sport og Spil Bidende fodbolddræber og blidt familiemenneske

Han havde scoret mod Barcelona i Real Madrids 3-1-sejr på Bernabéu i oktober og førte den spanske topscorerliste fuldstændig suverænt.

Det tydede på et mesterskab til hovedstadsklubben og en ny guldbold til Ronaldo. Det var gode tider i Madrid.

I Barcelona var stemningen noget anderledes. Messi var startet på bænken i årets første kamp mod Real Sociedad, og efter nederlaget i Baskerlandet var der ballade på Camp Nou.

 

Lionel Messi udeblev fra en træning med en forklaring om et maveonde, han begyndte at følge Chelsea på Instagram, og forholdet til træner Luis Enrique gik fra skidt til værre. Lionel Messi var ikke glad og bestemt ikke verdens bedste fodboldspiller.

Det er kun et par måneder siden, men et par måneder er en evighed i fodboldverdenen. Nu er det Ronaldo, der virker sur og tvær, mens Messi scorer, smiler og får sin tidligere træner Pep Guardiola til at tage sig til hovedet i begejstring.

20-9 til Messi i 2015
Han kunne ikke tro, hvad han så, da han onsdag besøgte sin tidligere hjemmebane for at se Barcelona-Manchester City.

Messi var magisk, og det fik det anerkendte France Football til at lave en afstemning om, hvem der er verdens bedste fodboldspiller igennem tiderne. 89 pct. stemte på Lionel Messi.

Se Messi trylle - og se Guardiolas reaktion:

- Han er en legende, den komplette spiller. Han dominerer på en måde, som jeg ikke har set i de 30 år, jeg har levet, siger landsmanden og holdkammeraten Javier Mascherano.

Messi scorede ikke i 1-0-sejren over de engelske mestre, men holder alligevel stadig et snit på over ét mål pr. kamp i 2015.

Messi har i år lavet 20 mål i 18 kampe. Derudover har han lagt op til 12. Ronaldo står noteret for ni træffere i 14 kampe og har lavet fire assist. Det passer ikke portugiseren.

En kamp uden mål er en dårlig kamp for ham, og han kan have svært ved at fejre holdkammeraternes scoringer, hvis ikke også han selv scorer. Det fandt Gareth Bale ud af i sidste weekend efter en scoring mod Levante.

Se også: Real-legende: Stop den attitude, Ronaldo

- Som fan hader jeg at se Cristiano Ronaldo på den måde, men sådan er han, selv om han burde moderere sin arrogance, siger den tidligere Real Madrid-bomber Carlo Santillana til Marca.

Har smidt tre og halvt kilo

Man scorer ikke over 50 mål pr. sæson, fordi man synes, at det er sjovt at score mål.

Man gør det, fordi man skal score mål. Fordi man er desperat efter at score mål. Fordi alt andet er en fiasko. Og det kan føre til en negativ attitude på banen, gestikuleren og andre irriterende ting.

Men det fører også til et imponerende målsnit, som kun en lille argentiner kan matche.

Lige nu er Ronaldo endda overmatchet, og Barcelona-avisen El Munde Deportivo mener at have fundet hemmeligheden bag Messis storslåede 2015.

Se også: Atlético-træner om Real Madrid: Mit fokus er på Getafe

Argentineren har indledt et samarbejde med den italienske diætist Sílvia Tremoleda, og hun har fået styr på den kost, der ifølge sportsdirektør Carles Rexach indeholdt lidt for meget pizza i sidste sæson.

Desuden fortæller sportsavisen, at Messi efter træningen er en hyppig gæst i fitnessrummet. Argentineren har smidt tre og et halvt kilo og fået et langt større overskud på banen.

Cristiano Ronaldo har i mange sæsoner været på en streng diæt, og historierne om hans træningsiver er velkendte.

Enestående professionalisme

Ifølge Madrid-aviserne Marca og AS har han virket meget fokuseret ved træningen i denne uge, og det tager de som et godt tegn inden mesterskabsfinalen i Barcelona.

- Som jeg har sagt mange før, er han enestående, hvad angår professionalisme og ansvarlighed. Selv på dette niveau. Han blev født med et ekstraordinært talent, men han presser også alt ud af det talent takket være et drive, som jeg har set hos få andre spillere.

- Zidane var den spiller, jeg mest nød at se til træning, men Ronaldo er ham, jeg nyder mest i kampe. For han scorer praktisk talt altid, siger Real Madrid-træner Carlo Ancelotti.

Sådan stiller de op

Barcelona (4-3-3): Claudio Bravo - Dani Alves, Gerard Piqué, Jérémy Mathieu, Jordi Alba - Javier Mascherano, Ivan Rakitic, Andrés Iniesta - Lionel Messi, Luis Suárez, Neymar

Real Madrid (4-3-3): Iker Casillas - Dani Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo - Toni Kroos, Luka Modric, Isco - Gareth Bale, Karim Benzema, Cristiano Ronaldo

Der er ét point mellem FC Barcelona og Real Madrid, to mål mellem Lionel Messi og Cristiano Ronaldo. Portugiseren udfordrede argentineren i Kongresshalle i Zürich, og El Mundo Deportivo nævner den ’egocentriske tale’ og skriget som noget, der har motiveret Messi.

Argentineren har i 2015 i hvert fald fået pendulet til at svinge sin vej igen. Men vær vis på, at der er intet, Ronaldo hellere vil end score i El Clásico og gentage sit sejrsbrøl.

Kun sådan kan han lukke kæften på Camp Nou og overbevise fodboldverdenen om, at han stadig er verdens bedste.

Barcelona-Real Madrid, Canal 9, kl. 21

29 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere