Monsterstraf: Real Madrid får kæmpe karantæne

Real Madrid og Atlético Madrid har overtrådt reglerne for transfers af spillere under 18 år, og det får nu store konsekvenser for klubberne

Hør hvilke spillere Real Madrid ifølge Ekstra Bladet-sportschef Allan Olsen skal kigge efter i det nuværende transfer-vindue.
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Spansk fodbold

FIFA har i en pressemeddelelse offentliggjort, at Real Madrid og Atlético Madrid får en transferkarantæne gældende for de to kommende transfervinduer, da klubberne har overtrådt reglerne for handler med spillere under 18 år.

Konsekvensen kan blive, at der komme stor aktivitet i det nuværende transfervindue, da det bliver de to Madrid-klubbers sidste chance for at hente nye spillere, inden karantænen træder i kraft til sommer.

Real Madrid i problemer: Undersøges for Barca-fusk

Karantænen strækker sig over to transfervinduer. Klubberne må gerne fritstille spillere, men må ikke købe eller sælge, før karantænen udløber - og transfervinduet åbner i sommeren 2017.

FIFA forklarer ikke direkte, hvorfor klubberne har fået karantæne - kun at det gælder handel med spillere under 18 år, der har deltaget i turneringer for klubberne i perioden 2007-2014 (Atlético Madrid) og 2005-2015 (Real Madrid).

Udover karantænen har begge klubber også fået en bøde. Real Madrid skal betale omkring 6 millioner kroner, mens Atlético slipper med en bøde på omkring 2 millioner kroner.

Rivalerne fra Barcelona har tidligere udstået en transferkarantæne af samme længde. Den udløb ved starten af januars transfervindue.

Voldsomt: Barcelona ansætter 77 spillere!

Barcelona fik transferkarantænen i april 2014, men valgte dengang at anke afgørelsen, så de kunne få lov til at handle i det efterfølgende transfervindue. Her hentede de Luis Suarez, Ivan Rakitic, Marc-Andre ter Stegen, Thomas Vermaelen, Claudio Bravo, Jeremy Mathieu og Alen Halilovic.

Real Madrid og Atletico har også mulighed for at anke dommen, men det er uvist om appelsagen trække så langt ud, at de kan få sommerens transfervindue med.

Barcelona henter rivalernes stjerne

Træder karantænen i kraft, kan de dog gøre brug af et smuthul, som Barcelona også gjorde brug af i sommer, hvor de hentede Aleix Vidal i Sevilla og Arda Turan i Atlético.

Barcelona betalte samlet 400 millioner kroner for de to spillere, men de måtte ikke komme i kamp før deres transferkarantæne udløb 1. januar 2015. Spillerne har indtil da kun måtte træne med Messi og kompagni.

Begge klubber har torsdag eftermiddag besluttet sig for at appellere karantænen.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+