Nedlagde Barça : Næstbedste dag i mit liv

Bortset fra da min datter blev født, er det den største dag i mit liv, siger Aritz Aduriz efter Super Cup-sejr

Aritz Aduriz havde en mindeværdig dag på Camp Nou. (Foto: AP)
Aritz Aduriz havde en mindeværdig dag på Camp Nou. (Foto: AP)

Som forventet lykkedes det ikke FC Barcelona at indhente et forspring på fire mål, som Athletic Bilbao bragte med sig til mandagens returkamp i den spanske Super Cup.

Kampen endte 1-1, og dermed vandt Bilbao sammenlagt 5-1. En flok ellevilde spillere jublede over klubbens første titel siden 1984.

Se også: Messis mirakler var ikke store nok

- Bortset fra da min datter blev født, er det den største dag i mit liv, siger angriberen Aritz Aduriz, der fulgte op på sit hattrick i 4-0 sejren over Barcelona i den første kamp med scoringen til 1-1 i mandagens opgør.

- At vi vinder en titel, er det bedste, der kunne ske for os, siger Aduriz til spansk tv.

Lionel Messi gav hjemmepublikummet et lille håb med et mål to minutter før første halvlegs afslutning. Men mere blev det ikke til, og det samlede nederlag kommer ikke bag på Barcelonas anfører, Andrés Iniesta.

- Det bliver afgjort over to kampe, og den første vandt de klart, siger Iniesta til spansk tv.

- Vi forsøgte alt i dag. Men sandsynligvis havde vi brug for endnu et mål i første halvleg. Så var de måske begyndt at blive usikre, siger Iniesta.

Se også: Ydmygelse! Barcelona banket på plads af Bilbao

Ti minutter inde i anden halvleg blev Gerard Pique udvist, og med en spiller i undertal og Bilbaos udligning i midten af halvlegen slukkedes håbet for Barcelona om et monumentalt comeback.

Nederlaget betyder, at de regerende Champions League-mestre ikke kan kopiere bedriften fra kalenderåret 2009, da FC Barcelona med Pep Guardiola i trænersædet vandt seks titler.

- Meget få hold har vundet seks titler. Meget få har vundet tre eller fire. Vi går efter fem, siger Iniesta.

FC Barcelona sikrede sig tidligere i august kalenderårets fjerde titel med sejren over Sevilla i den europæiske Super Cup. I december gælder det VM-finalen for klubhold.

Se også: Absurd jubelscene: Barca-stjerne surmuler på podiet

9 kommentarer
Vis kommentarer