Neymars monsterkontrakt afsløret: Så meget koster han

Det er ikke så få milliarder, en klub skal finde frem, hvis den vil købe Neymar fri af Barcelona

En interesseret klub skal betale mange, mange penge for Neymar, hvis den skal købe ham fri af kontrakten med Barcelona. (Foto: AP/Manu Fernandez)
En interesseret klub skal betale mange, mange penge for Neymar, hvis den skal købe ham fri af kontrakten med Barcelona. (Foto: AP/Manu Fernandez)

Det er ikke så få skejser en interesseret køber skal finde frem, hvis den skal købe Neymar fri af den kontrakt, han har med Barcelona, som udløber i 2018.

Sitet Football Leaks er kommet i besiddelse af den kontrakt, Neymar indgik med catalonierne i 2013. Og den viser ifølge engelske The Telegraph, at brasilianerens frikøbsklausul lyder på 190 millioner Euro - det svarer til godt 1,4 milliarder kroner.

Af den lækkede kontrakt fremgår det desuden, at brasilianeren får, hvad der svarer til svimlende 223 millioner kroner om året. Men det er bare grundlønnen...

For med bonusser kan Neymar komme til at tjene yderligere 370 millioner kroner for hele sin kontraktperiode, som strejker sig fra sommeren 2013 til sommeren 2018. Bonusser inkluderer blandt andet antal spillede kampe.

Neymar har før vist sig frem mod PSG. Kan han nu ende i den franske hovedstad? (Foto: AP) Intl. fodbold Agent åbner for Neymar-skifte til Paris

Hvis Neymar spiller 60 procent af Barcelonas kampe i en sæson, vil han få, hvad der svarer til lidt over otte millioner kroner i bonus. Og hver gang han er med til at kvalificere Barcelona til Champions League vil han få næsten fem millioner kroner ekstra. Der vil også være knap fem millioner til ham hver gang, han vinder Champions League. Og sådan bliver det ved med diverse bonusser til brasilianeren.

Den nok mest finurlige bonus Neymar kan se frem til, får han, hvis - eller når - han vinder Ballon d'Or. Så vil det brasilianske legebarn få mere end tre millioner kroner at snolde for på Ramblaen i Barcelona. Ja, eller hvor han nu fornøjer sig.

Skulle man være i tvivl, har han også brug for de mange bonusser, han har i vente. Som et led i en igangværende skattesag mod Neymar vedtog den brasilianske domstol at fryse værdier hos ham og familien for i alt 300 millioner kroner. Blandt andet blev et privatfly, en yacht og en række boliger i Brasilien konfiskeret.

Hvis Messi og Neymar ville tjene flere penge, var de i følge Barca-bossen skiftet forlængst (Foto: AP) Spansk fodbold Barca-boss: Fingrene fra Messi og Neymar

Neymar står anklaget for skatteunddragelse for 300 millioner kroner, fordi han angiveligt skal have skjult indtjeninger gennem et netværk af tre skuffeselskaber, som alle tilhører hans familie. Neymar nægter sig selvfølgelig skyldig i den sag.

Så kendes han skyldig, skal der scores en del Barcelona-bonusser for at opveje tabet.

18 kommentarer
Vis kommentarer