Norge holder vejret: Ødegaard kan få Real Madrid-debut

Den 16-årige norske wonderboy er for første gang udtaget til Real Madrids førsteholdstrup, der møder Almeria onsdag i La Liga

Her bliver Ødegaard præsenteret som Real Madrid-spiller tilbage i januar måned. (Video: AP/SNTV)

Norge er klar til at proppe onsdag 28. april ind som ny national helligdag i kalenderen fremover.

Det sker naturligvis, hvis Norges mest eksponerede sportsstjerne 16-årige Martin Ødegaard får debut på Real Madrids førstehold onsdag aften.

Rygterne havde svirret hele formiddagen, og hen over middag bekræftede Real Madrid-træner Carlo Ancelotti, at Martin Ødegaard for første gang er udtaget til førsteholdets kamptrup, der møder bundproppen Almeria på Santiago Bernabeu.

Det kommer i kølvandet på en række kritiske artikler, især i den store spanske sportsavis AS, om Ødegaards position i Real Madrid.

16-årige Martin Ødegaard har langt til Real Madrids førstehold - især efter, at han er blevet bænket på andetholdet. (Polfoto/Marcamedia) Spansk fodbold - 8. apr. 2015 - kl. 19:53 Zidane sætter norsk vidunderbarn af holdet

Avisen har flere gange hævdet, at modellen med, at Martin Ødegaard træner med Real Madrids førstehold flere gange om ugen, men spiller for reserveholdet Real Madrid Castilla, er ødelæggende for den unge nordmand.

Baseret på resultater siden februar har man også konstateret, at Real Madrid Castilla-holdet der trænes af Zinedine Zidane præsterer bedre uden Ødegaard.

Man har nærmest konstateret, at det meget omtalte skifte fra norske Strømsgodset i januar til den spanske storklub tydeligvis er en fejl.

Se også: Hurra for Ødegaard: Scorede sit første Madrid-mål

Men man lander ikke i Real Madrids førsteholdstrup under Carlo Ancelotti af politiske grunde, for den italienske træner er kendt for at tør stå imod pres fra Real-præsident Florentino Pérez. Så det er udelukkende baseret på teenagetalentets kvaliteter, og så det faktum, at Real-truppen er hårdt ramt af skader på midtbanen.

Luka Modric, Gareth Bale og Sami Khedira er ude med skader, og tirsdag deltog Sergio Ramos samt Dani Carvajal heller ikke ved træningen. Real Madrid har også et presset program med Sevilla på lørdag og Juventus i Champions League-semifinalen i næste uge.

Se også: Ødegaard fanget i Real Madrids mudder

Sammen med Ødegaard er to øvrige Castilla-spillere Mayoral og Diego Llorente også udtaget til truppen, der møder Almeria.

Skandinaviens førende ekspert på spansk fodbold Petter Veland fra tv-kanalen Cmore er optimistisk omkring, at Martin Ødegaard får sin førsteholdsdebut allerede nu.

- Det her er en kamp, som Real Madrid vinder 99 ud af 100 gange, så det kan være en passende anledning til, at Martin får det sidste kvarter, hvis Real Madrid fører komfortabelt, siger Veland til den norske avis VG.

22 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere