Ny bog afslører: Mourinho og Ronaldo i heftigt skænderi

Forholdet mellem Real Madrid-bossen og stjernespilleren var koldt i Mourinhos sidste tid i klubben

Forholdet mellem Mourinho og Ronaldo var ikke på toppen, i hvert fald ikke hvis man skal tro en ny biografi om Cristiano Ronaldo (Foto: AP)
Forholdet mellem Mourinho og Ronaldo var ikke på toppen, i hvert fald ikke hvis man skal tro en ny biografi om Cristiano Ronaldo (Foto: AP)

Midt i Jose Mourinhos måske største managerkrise i Chelsea kommer der nye historier ud om den kontroversielle managers ageren i omklædningsrummene og med sine stjernespillere.

I en ny biografi om Ronaldo, der kommer på gaden i England 5. november, fortæller forfatteren, den spanske journalister Guillem Balague, om en særdeles ophedet debat mellem Mourinhos og hans landsmand Cristiano Ronaldo i januar 2013.

Da Real Madrid mødte Valencia i Copa del Rey-kvartfinalen, brød balladen ud. Kongeklubben vandt kampen 2-0, men alligevel var stemningen dårlig i omklædningsrummet.

Stemningen var dårlig, fordi José Mourinho havde bedt Cristiano Ronaldo om at gå med tilbage, da der resterede ti minutter af kampen. Desuden havde den portugisiske manager også været efter sin landsmand for at have taget et indkast for hurtigt. Mesut Özil kunne kontrollere kastet, og det resulterede derfor i et modangreb til Valencia.

Agent afslører Ronaldos sindssyge frikøbsklausul

Efter kampen var Ronaldo rasende, og han havde taget Mourinhos kommentarer ilde op. Det kom sig til udtryk i omklædningsrummet. Ronaldo rejste sig fra sin plads i rummet og begyndte at råbe mod Mourinho.

- Efter alt, jeg har gjort for dig, er det så sådan, du behandler mig? Hvor vover du at sige det til mig, skældte Ronaldo angiveligt.

- Jeg sagde det for holdets skyld. Fordi holdet havde brug for, at du kom tilbage, forsvarede Mourinho sig, mens han forsøgte at bevare roen. Han kunne se, at stjernen ikke var til at hidse ned og trak sig derfor.

Men han forsøgte igen et stykke tid efter i forsøg på at tale ud om det, uden tingene blev ophedet. Uden held. Ronaldo var stadig arrig og svarede igen, hvorpå Mourinho gjaldede tilbage

José Mourinho: Ronaldo tåler ikke kritik

- Bare så du ved det, mange tænker som mig her, men tør ikke sige det, de har ikke nosserne til at sige det til dig, sagde Mourinho.

Derpå blev det værre, og ifølge bogens kilder eskalerede det mellem de to, og Ronaldo måtte holdes tilbage af folk som Iker Casilla, Alvaro Arbeloa, Sami Khedira og Sergio Ramos for, at det ikke udviklede sig til en slåskamp.

Ronaldo så Mourinhos kommentarer som et personligt angreb, og ifølge biografien blev forholdet mellem de to landsmænd aldrig det samme igen. Samme sommer forlod Mourinho i øvrigt Real Madrid.