Ny dansker i Barcelona: Derfor skiftede jeg

Line Røddik er ny i FC Barcelona, men kommer ikke til at tjene samme beløb som mændene, men hun får da en billet til kampene, når Lionel Messi og Co. spiller

Line Røddik er fjerde danske fodboldspiller i FC Barcelona, og hun håber at vinde et par spanske mesterskaber og komme langt i Champions League, for klubben spiller boldbesiddende fodbold ligesom Messi og Co. Foto: Privatfoto
Line Røddik er fjerde danske fodboldspiller i FC Barcelona, og hun håber at vinde et par spanske mesterskaber og komme langt i Champions League, for klubben spiller boldbesiddende fodbold ligesom Messi og Co. Foto: Privatfoto
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Spansk fodbold

De fleste sportsglade danskere har et eller andet forhold til Barcelona. Enten hader man dem, eller også elsker man dem.

For kvindelandsholdets 28-årige forsvarskrumtap Line Røddik med 113 landskampe på bagen, var der ikke tvivl, da hun i sidste uge fik tilbuddet om at skifte til det nok største sportsbrand i verden.

- Det er jo en klub, som alle kender, og så er der meget professionelle forhold også for kvinderne. Jeg kan lide den måde, de spiller på både teknisk og taktisk, så da muligheden kom, så kunne jeg ikke sige nej, siger Røddik til Ekstra Bladet.

- Det er et hold, hvor jeg vil kunne gøre en forskel, og det vil jeg gerne være en del af, siger Røddik, der ellers kommer fra en endnu større klub.

- Lyon er nok verdens bedste klubhold, men der var utrolig hård konkurrence, og så kom muligheden for Barcelona, da de viste interesse, og de er bestemt også et godt hold og var i Champions League-kvartfinalen i år og vil være endnu bedre, siger Røddik.

- De har lidt samme tankegang som herrernes Barcelona. De kan godt lide boldbesiddelse og så arbejdes der meget med det taktiske, og der er ikke så meget 'kick and rush', for de kan godt lide at spille med bolden på jorden, siger Røddik.

Line Røddik har spillet 113 landskampe for Danmark. Foto: All Over Press.
Line Røddik har spillet 113 landskampe for Danmark. Foto: All Over Press.
 

Hun havde et godt halvår i Lyon, hvor hun fik oplevet meget og har spillet og trænet med de allerbedste kvindespillere.

- Men fremadrettet, så er Barcelona bedre for mig. Jeg håber, at jeg kan få et par spanske mesterskaber på cv'et, og så håber jeg også, at vi kommer langt i Champions League. Jeg ved, at klubben gerne vil endnu længere end kvartfinalen, og når en klub som Barcelona vil det og har de resurser, så sker det også. Spansk kvindefodbold har udviklet sig meget, og de kommer længere og længere, siger Røddik.

Mens de mandlige fodboldspillere i Barcelona tjener kassen på at spille i de blårøde farver, så er det anderledes for Røddik og kvindespillerne.

- Jeg kan leve af fodbolden, og jeg er bedre stillet end mine kollegaer i Danmark. De skal arbejde en hel del for at få det til at løbe rundt, og det er synd, at vi stadig er dér i Danmark, for det går udover fokus, siger Røddik, der ikke ønsker at afsløre antallet af cifre på sin lønchek.

- Men vi er ikke i nærheden af mændene. Jeg lever fint og kan spare lidt penge op, siger Røddik.

Line Røddik er imponeret over forholdene i Barcelona. Foto: Privatfoto
Line Røddik er imponeret over forholdene i Barcelona. Foto: Privatfoto

Selv er Røddik lige blevet færdig med sine studier, hvor hun har læst idræt og færdiggjort en 'Master Degree in Sport Science', og så har hun også taget en A-træneruddannelse i UEFA-regi ved siden af.

I gymnasiet havde hun spansk, men selvom det ikke var favoritfaget, så håber hun, at sproget kommer tilbage, når hun hører det igen fra holdkammeraterne.

- Vi spiller turneringskampene på et stort træningsområde, hvor herrerne og vi er, og hvor der også er basket og håndbold. Jeg har allerede været dernede og se det, og det er et super-fedt sted, hvor der er alt, hvad man overhovedet har brug for, siger Røddik.

- Og så er der et lille stadion ved siden af Camp Nou, hvor vi spiller Champions League-kampene, siger Røddik.

Hun forklarer, at Barcelona er ved at bygge et nyt lille stadion med plads til 10-15.000 tilskuere, hvor det er meningen, at kvinderne fremover skal spille.

Spørgsmålet er, hvor meget kontakt hun får med Messi, Neymar og de øvrige stjerner hos mændene.

- Jeg tror, de har lidt deres egne træningsbaner, men som spiller får jeg billet til alle kampene i både fodbold, håndbold og basket, så mon ikke jeg får set dem. Jeg har aldrig været kæmpe fan, men når Barcelona og Real Madrid har spillet, så har jeg altid holdt med Barcelona, siger Røddik.

Tidligere har Michael Laudrup, Allan Simonsen og Ronnie Ekelund repræsenteret FC Barcelonas fodboldhold, ligesom halvdanske Thomas Christiansen også har spillet for klubben, som Røddik nu stiller op for.

Udover Barcelona og Lyon har Røddik spillet for Skovlunde, Brøndby, samt de to svenske klubber Tyresö og FC Rosengaard.

I 2010 blev hun kåret til årets spiller i Danmark, og det er særligt hendes spilforståelse og den stærke venstre fod til pasninger, skud og længere afleveringer, der har båret hende så langt.

Mens FC Barcelonas mænd i vandt det spanske mesterskab i den forgangne sæson, så sluttede kvindeholdet i sidste sæson som nummer to i den bedste spanske række. Det var første gang i fire år, at FC Barcelona ikke blev spanske mestre. Barcelona blev slået ud i kvartfinalen i Champions League, hvor man tabet knebent til Paris SG, der i semifinalen blev slået af Røddiks nu tidligere klub Lyon.

Michael Laudrup havde Johan Cruyff som træner i Barcelona. Foto: Thomas Wilmann.
Michael Laudrup havde Johan Cruyff som træner i Barcelona. Foto: Thomas Wilmann.

Allan Simonsen i Barcelona-trøjen. Foto: Lars Poulsen.
Allan Simonsen i Barcelona-trøjen. Foto: Lars Poulsen.
 

Ronnie Ekelund spillede i Barcelona i starten af 90'erne, men fik aldrig sit helt store gennembrud. Foto: Kristian Linnemann.
Ronnie Ekelund spillede i Barcelona i starten af 90'erne, men fik aldrig sit helt store gennembrud. Foto: Kristian Linnemann.

 Sådan så det ud, da Røddik blev præsenteret i Barcelona:

Bizar situation: Holder Messi og Ronaldo ferie sammen?

Barca-stjerne overrasker: Giv Ballon d'Or til Cristiano Ronaldo

Dansk drømmeskifte: Skifter til FC Barcelona

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+