Ny kinesisk transfer-vanvid: Henter to stjerner i Spanien

Atletico Madrid bekræfter, at klubben har solgt landsholdsspillerne Yannick Carrasco og Nicolás Gaitan til kinesiske Dalian Yifang

Den store kinesiske tegnebog har været fremme igen. Og endnu engang er der købt varer fra en af de øverste hylder i Europa.

Mandag bekræfter den spanske topklub Atletico Madrid, at man har solgt landsholdsspillerne Yannick Carrasco og Nicolás Gaitan til den kinesiske Super League-klub Dalian Yifang.

den spanske klub hjemmeside fremgår det, at salget af belgieren og argentineren er gennemført, og at de begge skifter med omgående virkning.

Dermed er den kinesiske liga blevet endnu et par store profiler rigere, mens duoens farvel til den spanske hovedstad omvendt sandsynligvis ville kunne ses massivt i det næste regnskab.

Der foreligger dog ingen information om prisen på hverken Carrasco eller Gaitan, men de har repræsenteret klubben henholdsvis 124 og 49 gange, hvorfor der ikke er tale om to marginal-spillere.

Set i det lys - og med tidligere kinesiske transfersummer in mente - er der givetvis tale om en stor-handel.

24-årige Carrasco har været ramt af en knæskade i denne sæson, men har alligevel optrådt 17 gange i ligaen. Han kom til Spanien fra Monaco i 2015 og har blandt andet markeret sig med en scoring i Champions League-finalen mod Real Madrid i 2016.

I den seneste periode har han dog lidt under, at Atletico Madrid har oprustet massivt på de offensive pladser, hvor Diego Costa blandet andet er vendt hjem fra Chelsea.

Derudover har belgieren skullet konkurrere med den farlige franske duo, Antoine Griezmann og Kevin Gameiro, hvilket altså har har kostet i forhold til spilletid.

Gaitan har gjort sig knap så bemærket i klubben, siden han kom til i 2016 fra portugisiske Benfica. Men den 30-årige midtbanespillers pris fra dengang, der lød på omkring 25 millioner euro (ca. 185 mio. kr.), vidner om, at det er en mand, som spanierne havde i høj kurs.

I 2018 har han imidlertid været hårdt ramt af skader og er først i februar begyndt at appellere til spilletid gen. Det skal han nu fremover gøre i Kina.

Diego Costa og Antoine Griezmann havde hovedroller, da Atlético Madrid smadrede Sevilla. Foto: Jon Nazca/Reuters/Ritzau Scanpix Spansk fodbold Atlético ydmyger Sevilla efter målfest

Spansk fodbold Barcelona holdt målfest i historisk opgør

15 kommentarer
Vis kommentarer