Ny selvbiografi: Luis Suárez er den følsomme kannibal

'Over stregen' indeholder både styrker og svagheder

Her ses forsiden af bogen 'Over stregen', der netop er udkommet på Forlaget Klim.
Her ses forsiden af bogen 'Over stregen', der netop er udkommet på Forlaget Klim.

 
Luis Suárez: Over stregen. 316 sider. 300 kr. Forlaget Klim

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Styrken ved Luis Suárez’ bog er, at han selv deltager. Svagheden er, at han stadig er aktiv og derfor ikke for alvor går til biddet. Så af denne verdens mange bogskrivende fodboldspillere er det kun Zlatan Ibrahimovic, som har formået at levere hele pakken. Han er ikke bange for fjender.

Se også: Ydmyget af Suarez: Her er de sjoveste Luiz-drillerier

Men derfor er Suárez’ bog dog stadig værd at stifte bekendtskab med. Verdensklasse-angriberen fra Uruguay, som efter en rundtur i hollandsk og engelsk fodbold er havnet i Barcelona, er en utrolig sammensat person. På den en side en hård negl, som lærte at slå fra sig under opvæksten i de barske kvarterer i Montevideo. En kriger, der går til stålet, og som aldrig skåner sig selv.

På den anden side er han en tudeprins, der lader tårerne strømme, når han har tabt de store kampe, eller når han skal sige farvel. Han græd i et kvarter, da han tog afsked med Ajax’ fans i Amsterdam Arena. Efter tre år skulle han videre til Liverpool, hvor han for alvor trådte ind i kredsen af verdens bedste angribere.

Arkivfoto: AP Spansk fodbold - 23. mar. 2015 - kl. 05:23 Matchvinder Suarez: Mit vigtigste mål i Barca-trøjen

Det er dog hans trang til at bide, der har skaffet ham de fleste overskrifter. Tre gange har han sat tænderne i en modspiller, men han kan ikke forklare hvorfor.

Et mønster er der dog. Det sker, når han selv har misset på banen. Inden han bed Chelseas Ivanovic i 2013, havde han misbrugt et straffe, og da han satte tænderne i den italienske forsvarsspiller Chiellini ved VM i Brasilien, havde han netop brændt en stor mulighed for at bringe Uruguay foran 1-0.

Se også: Suárez om bideofre: De er irriterende!

Luis Suárez erkender, at det er en dårlig idé at bide fjenden, men han forsvarer det alligevel ved at påstå, at det ikke er nær så slemt som at sparke en modstander ned. Men her tager han fejl. Det er mere ydmygende at blive bidt end at blive udsat for en voldsom tackling, som dog trods alt er en del af spillet.

Se også: Suarez forsikrer: Jeg bider aldrig mere

Temperamentet bliver forhåbentligt aldrig pillet ud af Suárez, og heldigvis lader det til, at han er blevet bedre til at kontrollere det. At det ikke er gået værre, er i høj grad hans kones fortjeneste. Sofia er barndomskæresten, som har været med hele vejen, og den kærlige fortælling om deres tætte forhold udløser den fjerde stjerne.

Kriger, kannibal og kærlig familiefar. Luis Suarez er en mand med en splittet personlighe (Foto: AP) Sport og Spil Bidende fodbolddræber og blidt familiemenneske

5 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere