Officielt: Benítez får sparket i Real Madrid

Med øjeblikkelig virkning har Real Madrid afbrudt samarbejdet med manager Rafael Benitez, der erstattes af Zinedine Zidane

Mandag blev Rafael Benitez fyret i Real Madrid. (Foto: AP)
Mandag blev Rafael Benitez fyret i Real Madrid. (Foto: AP)

Real Madrid har nok en gang sagt farvel til en manager før tid.

Mandag blev Rafael Benítez fyret, efter at præsidenten for den spanske storklub, Florentino Perez, få timer inden havde indkaldt til et hastemøde.

Den melding satte hurtigt spekulationer om en afskedigelse i gang, og de spådomme blev ikke gjort til skamme. På et pressemøde klokken 20.00 blev det officielt.

Her førte Perez ordet såvel som kniven. Benítez er færdig, og ny frontfigur for holdet er i stedet Zinedine Zidane, der hidtil har varetaget opgaven som træner for Real Madrids reserver.

Dermed nåede den 55-årige spanier, som havde sin første arbejdsdag i klubben i begyndelsen af juli, blot at stå i spidsen for mandskabet med de mange stjerner i seks måneder.

Den tidligere Napoli-træner, hvis kontrakt med Real Madrid oprindelig løb til sommeren 2018, har dog længe været klar over, at han har været i farezonen for at miste jobbet.

Allerede tidligt på sæsonen havnede han i modvind i den spanske presse, hvor anklagerne lød, at Benitez praktiserede en alt for defensiv spillestil. Her var modsvaret fra hovedpersonen selv imidlertid, at resultaterne kom i første række. Og de var ganske hæderlige på det tidspunkt.

Se også: Hastemøde på Bernabéu - Benítez på vej ud

Cristiano Ronaldo og Real Madrid har ikke fået de ønskede resultater, og det kostede mandag manager Rafel Benítez jobbet. (foto: AP)
Cristiano Ronaldo og Real Madrid har ikke fået de ønskede resultater, og det kostede mandag manager Rafel Benítez jobbet. (foto: AP)

Skriften på væggen
Real Madrid havde dengang endnu ikke tabt i den spanske liga, men da Benitez' udvalgte i november så blev spillet ud af brættet på egen bane i El Clásico, hvor FC Barcelona forlod hovedstaden med en sejr på 4-0 i bagagen, fremstod snakken om point frem for fremtoning ganske hul.

Ikke mindst fordi, at Benitez få dage inden mødet med FC Barcelona havde set sit Real Madrid-mandskab blive slået 3-2 i Sevilla, hvorfor problemerne i ligaen blev større og større.

Selv bar Benitez rundt på en byrde, der blev tungere og tungere. Og ledelsen i Real Madrid så det som nødvendigt at indkalde til pressemøde i kølvandet på det tunge nederlag til FC Barcelona.

Alt imens meldte sportsavisen Marca, at Benítez' skæbne allerede var beseglet. Senest ved sæsonens afslutning ville han få en fyreseddel, lød det.

Men den hårdtprøvede Real Madrid-manager klarede frisag til at starte med. Pressemødet blev i stedet en regulær forsvarstale for spanieren, der stadig mødte opbakning fra mændene på de bonede gulve.

- Vi har fuld tillid til, at Rafael Benítez henter succes til Real Madrid. Det arbejde er kun lige begyndt. Giv ham arbejdsro, og han vil opnå det, lød det fra klubpræsidenten Florentino Perez.

Men roen indfandt sig ingenlunde. I begyndelsen december fik kongeklubben et nyt slag på stoltheden, da det her blev til et tidligt exit i Copa del Rey mod upåagtede Cadiz.

Real Madrid havde ellers vundet det første akt af duellen, der skulle spilles over to kampe, men ved denne lejlighed havde man fejlagtigt benyttet Denis Cheryshev, som var i karantæne, hvorfor favoritterne blev taberdømt.

Nederlaget på skrivebordet var en farce, og da der senere på måneden tilmed begyndte at florere historier om, at Benitez havde et dårligt forhold til sin trup, flød bægeret over hos spanieren.

På en pressekonference kort før nytår gik han direkte i flæsket på medierne, der ifølge spanierens opfattelse opførte sig urimeligt og udelukkende fremførte et negativt billede af situationen.

- Alt, der kan kritiseres, bliver kritiseret, og hvis der ikke er noget at kritisere, så bliver der bare manipuleret med det. Det kan alle se, og det er især tydeligt, hvis man kigger på situationen fra afstand, fortalte Benitez.

- Alt bliver gjort til noget stort, men jeg har masser af trænererfaring, og jeg ved, at det handler om at blive distraheret så lidt som muligt.

- Mit forhold til spillerne er uendeligt meget bedre, end man kan læse sig til i pressen. Vores kommunikationsafdeling holder mig informeret. Holdet gør nogle ting godt og andre ting knap så godt, sagde spanieren.

Se også: Udvisning og kongemål da Real skuffede i Valencia

Rafael Benítez nåede aldrig at få den store anerkendelse som Real Madrid-manager. (Foto: AP)
Rafael Benítez nåede aldrig at få den store anerkendelse som Real Madrid-manager. (Foto: AP)

Historisk sejr
Der var ganske rigtigt positive momenter. Få dage inden sit udbrud mod journalisterne, havde Benítez således været vidne til en historisk bedrift på Santiago Bernabeu.

Den spanske manager havde i den sidste kamp inden jul overværet sit mandskab uddele regulære prygl i den spanske liga, hvor bysbørnene fra Rayo Vallecano var blevet besejret med 10-2.

På den led blev der holdt snor i FC Barcelona, og da den bemærkelsesværdige triumf blev fulgt op med en ny sejr over Real Sociedad i årets sidste kamp, var der pludselig ekstra pres på de catalanske ærkerivaler.

Skulle Real Madrid rejse sig og indhente det tabte terræn i 2016? Det spørgsmål kan af åbenlyse årsager endnu ikke besvares. Til gengæld er det sikkert, at skulle det ske, bliver det ikke med Rafael Benítez ved roret.

Hans sidste kamp i spidsen for klubben blev dermed søndagens uafgjorte opgør mod Valencia, der paradoksalt nok var klubben, hvor Benítez fik sit store gennembrud som manager tilbage i begyndelsen af dette årtusinde.

Mandag oplevede spanieren så slutningen på det, der nærmere var et langvarigt nedbrud. Han efterlader Real Madrid på en tredjeplads i den spanske liga, hvor holdet har FC Barcelona og Atletico Madrid foran sig. I Champions League venter i februar en 1/8-finale mod AS Roma.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

47 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere