Officielt: Han afløser Zidane i Real Madrid

Den nuværende spanske landstræner Julen Lopetegui tager over i Real Madrid efter VM-slutrunden

Ekstra Bladets mand i Rusland fortæller om den nye træner

Real Madrid har fundet afløseren for Zinedine Zidane.

Det bliver den nuværende spanske landstræner, Julen Lopetegui, der efter VM-slutrunden bytter rollen som frontfigur for Spanien ud med manager-posten i Real Madrid.

Det bekræfter Champions League-vinderne på klubbens hjemmeside, hvor det fremgår, at den nye manager har skrevet under på en aftale for de næste tre sæsoner.

Tiden i spidsen for Spanien har været en lang succeshistorie for Lopetegui, der i sine to år som landstræner endnu ikke har prøvet at tabe.

Den 51-årige spanier overtog jobbet efter EM-slutrunden i 2016, og siden da har 20 kampe resulteret i 14 sejre og seks uafgjorte opgør.

De flotte resultater betød blandt andet, at Spanien sikrede sig en førsteplads i holdets VM-kvalifikationspulje, hvor Italien blev henvist til andenpladsen.

Den flotte stime som ubesejret har ikke kun kastet en VM-billet af sig på vejen. Også på det personlige plan har resultaterne givet bonus.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Zinedine Zidane takkede af i Real Madrid ved at sikre klubben den tredje CL-titel på stribe. Foto: AP
Zinedine Zidane takkede af i Real Madrid ved at sikre klubben den tredje CL-titel på stribe. Foto: AP
 

I maj blev Lopetegui således præsenteret for et tilbud om en toårig forlængelse af kontrakten med det spanske forbund, og den takkede han ja til.

Derfor havde parterne papir på hinanden til og med EM-slutrunden i 2020, men den aftale bliver altså nu lavet om.

Efter VM i Rusland vil Lopetegui, der som aktiv spiller opnåede få kampe som målmand for både Real Madrid og FC Barcelona, indtage et af de mest eftertragtede træner-job i fodboldverdenen.

Men der venter også en tung arv at løfte videre for manden, der i 2013 gjorde Spanien til EM-vindere for U21-landshold.

For da Zinedine Zidane overraskende sagde farvel til klubben 31. maj, var det kun få dage efter, at franskmanden havde ført holdet til dets tredje Champions League-triumf i streg.

Så stilen er lagt for Lopetegui, der i bedste fald vil møde op i Madrid med titlen som nykåret verdensmester på sit cv.

Se også: Ansætter klublegende: Barcelona skifter sportsdirektør

Christian Eriksen bliver formentlig i Tottenham. Foto: AP Spansk fodbold - 6. jun. 2018 - kl. 16:05 Drømmen er død: Barça dropper dyre Eriksen

28 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere