Overraskende udvikling i Barcelona

Martin Braithwaite har overhalet 900 mio.-købet Antoine Griezmann. Panik, siger franskmændene - vrøvl, siger træneren

Braithwaite brillerede også i weekendens kamp, hvor han scorede sit debutmål. Har han løftet sig eller har han fået bedre medspillere? Allan Olsen analyserer danskerens første tid i Barcelona. Produktion: Emma Svendsen/Maya Westander
Følg Fodbold

2. division er tilbage, og som specielt tilbud kan du nu se slutspillet gratis. Følg dit hjerte, følg din klub og få adgang her.

Er du allerede PLUS-kunde, ser du kampene her

Det gav genlyd i Frankrig, da der pludselig stod 'Braithwaite' og ikke 'Griezmann' på Quique Setiéns startopstilling.

Danskeren fik chancen fra start i storkampen mod ligaens tredjebedste mandskab, Sevilla, og i landet med den seneste VM-pokal tager man ikke let på den disposition.

Den franske sportsjournalisten Frédéric Hermel - som har et indgående kendskab til spansk fodbold, dog mest omkring Real Madrid - går så langt som at sige, at landsmanden Griezmann er uønsket i Barcelona.

- Griezmann er nu bag Braithwaite, lyder det yderligere fra en skuffet Hermel ifølge RMC.

- Jeg kan forstå, hvorfor han er på bænken, men jeg kan ikke forstå, at det tager 77 minutter, før han kommer ind, siger franske Julien Laurens på ESPN.

- Jeg kan ikke forstå Quique Setiéns taktik her.

Kampen var den sværeste af de tilbageværende kampe i Barcelonas La Liga-kalender, så det er et stort skulderklap til Martin Braithwaite at blive valgt til at starte.

Danskeren blev skiftet ud i anden halvleg, da træneren ville lave en taktisk ændring. Men der var en klar tanke bag Barcelonas startformation, og hvorfor det blev Braithwaite frem for Griezmann.

- Vi valgte Braithwaite på grund af hans fart. Vi overvejede også at skifte Ansu Fati ind. Det kunne have gået godt, men vi måtte træffe en beslutning. Sevilla er en kompliceret modstander, og har man for mange offensive spillere, så kan man blive svækket, lød det fra Setién.

Martin Braithwaite blev hentet uden for transfervinduet på grund af en særregel, der træder i kraft, hvis en spiller bliver langtidsskadet. Han har allerede overbevist, selvom han var lidt anonym mod Sevilla. Foto: Mateo Villalba/Quality Sport Images/Getty Images
Martin Braithwaite blev hentet uden for transfervinduet på grund af en særregel, der træder i kraft, hvis en spiller bliver langtidsskadet. Han har allerede overbevist, selvom han var lidt anonym mod Sevilla. Foto: Mateo Villalba/Quality Sport Images/Getty Images
 

Efter Griezmanns optræden mod Leganés fortalte Setién også, at franksmanden var meget vigtig for dem og gjorde et godt stykke arbejde.

Kampene kommer tæt for tiden, og Barcelonas næste opgør er allerede tirsdag, hvor de tager mod Athletic Club fra Bilbao. Rivalerne fra Real Madrid kan søndag overtage føringen i La Primera Division ved at komme á point med Barcelona.

I Spanien afgøres pointlighed ved at se på indbyrdes opgør, og der har Madrid-klubben overtaget i denne sæson.

Ung stjerne køber Falktofts bolig

Nu bliver hun hånet

Billige bud: Dem skal du bare have

Blev gravid - så mistede hun al indtægt

Træt af spillerne: Stop det så!

Mere fra Ekstra Bladet+

Det nye parti er et personligt projekt for Inger Støjberg

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind