Pepe om sit livs fejl: Overfald gjorde mig bedre

Pepe fortæller i nyt interview om Champions League-tårer, og hvordan en hjerneblødning var med til at gøre ham til en bedre spiller

Se Pepes vanvittige aktion fra kampen i 2009

Champions League-triumfen i Milano gav Real Madrid-forsvarsspilleren Pepe tårer i øjnene. For første gang græd han over en sejr i en fodboldkamp.

Det fortæller han til den spanske sportsavis Marca ovenpå triumfen. Her fortæller han også om, hvordan en særlig episode forandrede ham som fodboldspiller. Og gjorde ham til en bedre spiller, der lavede færre fejl. Pepe-episoden over dem alle, hvor han sparkede en liggende modstander i ryggen.

Pepe har vundet to Champions League-trofæer og det spanske mesterskab. Men den kontroversielle Real Madrid-spiller vil i folks øjne altid blive husket for sin, skal vi sige særprægede, spillestil.

Svinestreger det ene øjeblik og skuespil det næste øjeblik. Senest eksemplificeret i Champions League-finalen mod Atletico, hvor han flere gange kastede sig til jorden uden grund.

Men især én Pepe-episode vil folk huske. Da han i 2009 sparkede Getafe-spilleren Casquero ned kort før tid i eget straffesparksfelt, og så igen sparkede den forsvarsløse Casquero i ryggen, mens denne lå på maven og ikke kunne gøre andet end at tage i mod.

En vanvittig hjerneblødning af Pepe, der efterfølgende fik ti spilledages karantæne for den handling.

Pepe sparkede flere gange til Casquero. Spansk fodbold Pepe: Jeg var sindssyg

Pepe med trofæet, der gav ham tårer i øjnene (Foto: AP)
Pepe med trofæet, der gav ham tårer i øjnene (Foto: AP)
 

Ville stoppe karrieren
Pepe undskyldte efterfølgende og sagde, han slet ikke kunne genkende sig selv. Og at han ville stoppe karrieren, hvis noget lignende skete igen.

Meget vand er løbet under broen siden da. Pepe har lavet masser af mere eller mindre dumme ting - som det røde kort for at nikke Thomas Müller en skalle i åbningskampen mod Tyskland under VM i 2014, hvorefter tyskerne smadrede portugiserne 4-0.

Men alligevel mener portugiseren, at han har lært meget af den episode. I et interview med den store spanske sportsavis Marca fortæller han om episoden.

- Vi begår alle fejl. Personligt har jeg altid erkendt mine fejl. Ligesom episoden med Casquero. Jeg takker gud for, at det ikke er sket igen, fordi jeg sagde, at jeg ville stoppe med at spille fodbold, hvis det gentog sig. Men det er ting, der kan ske. Alle kan have en dårlig dag, siger Pepe og fortsætter med at fortælle om episodens betydning for karrieren.

- Jeg erkendte, at jeg fejlede. Jeg undskyldte. Og det gjorde mig til en bedre spiller. Jeg begyndte at lave færre fejl, jeg vænnede mig til en ny virkelighed, hvor en masse mennesker pludselig holdt øje med mig, forklarer Pepe om episoden, du kan se i toppen af artiklen.

Pepe startede karrieren i portugisiske Maritimo og skiftede i 2004 til Porto med hvem, han vandt to liga-titler. I 2007 skiftede han til Real Madrid for cirka 30 mio. euro. Med den spanske storklub har han vundet to mesterskaber og to Champions League-trofæer.

I hele sin karriere har han fået otte røde kort og 103 gule kort.

Atlético Madrid tog et kontroversielt valg, da der skulle sparkes straffe i Champions League-finalen (Foto: AP) Champions League Avis afslører: Forærede Atletico sejren til Real?

Pepe gav sig selv og Portugal en forfærdelig VM-start. (Foto: AP) Landsholdsfodbold Det er for dumt, Pepe!

James Rodriguez vil ikke blive i Real Madrid, hvis han skal sidde på bænken. (Foto: AP) Spansk fodbold Træt af bænken: Superstjerne vil væk fra Real Madrid

 

 TV: Se de pinlige Pepe-øjeblikke fra CL-finalen herunder

 TV: Sådan har du aldrig set Pepe før: Her dysser han ballade ned

Real Madrid er indhentet og er ikke længere alene på førstepladsen over verdens mest værdifulde klubber (Foto: AP) Spansk fodbold Real indhentet: Her er verdens 32 mest værdifulde klubber

 

32 kommentarer
Vis kommentarer