Rædselsstart for United-ikon: Krisen kradser i spansk storklub

Gary Nevilles første opgave som cheftræner er begyndt som et mareridt, og indtil videre har englænderen kun forværret krisen i Valencia

Gary Neville har ikke fået nogen optimal start på jobbet som Valencia-træner. (Foto: AP)
Gary Neville har ikke fået nogen optimal start på jobbet som Valencia-træner. (Foto: AP)

I mere end et årti havde han patent på pladsen som højre back i Manchester United. Han har talrige mesterskaber og en enkelt Champions League-titel i bagagen.

Og da han efter sin aktive karriere pakkede evnerne ud som ekspert hos Sky Sports, væltede rosen ned over den karismatiske englænder, der modtog stor anerkendelse for sine taktiske analyser.

Så forventningerne var store til Gary Neville, da han 2. december noget overraskende blev præsenteret som ny cheftræner i Valencia med en kontrakt gældende for resten af sæsonen.

På det tidspunkt var den spanske klub i krise efter en ringe sæsonstart, og et exit fra Champions League-gruppespillet var faretruende nær. Den daværende træner Nuno Espírito Santo havde selv valgt at gå af, men lige lidt hjalp det. 

Den onde spiral er fortsat med Gary Neville ved roret, mens tiden i Europas fineste turnering omvendt er forbi. Og torsdag blev året sluttet af med et liganederlag til Villarreal.

Se også: Herlige hæle: Neymar viser nye vanvids-tryllerier

Dermed indleder Valencia 2016 på 10. pladsen, og holdets seneste sejr i den spanske række skal findes helt tilbage i begyndelsen af november.

Med undtagelse af en sejr hjemme over upåagtede Barakaldo i pokalturneringen, har Neville endnu ikke prøvet at vinde i sin nye rolle. Og drømmene om en fjerdeplads og kvalifikation til Champions League er langt væk. Det erkendte træneren i kølvandet på årets sidste kamp.

- Det er en stor afstand at indhente, og jeg koncentrerer mig om den næste kamp. Nederlaget gjorde det en hel del sværere, men der er stadig point at spille om, siger Neville ifølge Sky Sports.

- Jeg forsøger desperat at skrabe point sammen, men jeg kigger også efter gode præstationer. Der var fine tegn imod Lyon og Eibar, men i dag (går, red.) så vi noget anderledes, da vi havde 45 gode minutter.

- Det gør mig mere fortrøstningsfuld, at vi vidste, hvordan vi skulle spille i anden halvleg (mod Villarreal, red.), og hvis vi kan forsætte på den måde, er det muligt at samle de point sammen, vi behøver. I anden halvleg spillede vi det bedste fodbold i den tid, jeg har været i klubben, siger Neville.

Den tidligere United-profil, der foruden jobbet i Spanien varetager tjansen som assistent for det engelske landshold, kan se frem til lidt af en opgave, når Valencia tager hul på 2016. Her møder den kriseramte klub Real Madrid i årets første kamp, der spilles søndag aften.

Se også: Først hånede de Ronaldo - så sparkede han to kasser ind

Lukker 2015 med et brag: Se Villarreals Bruno banke et klasse-frispark i nettet mod Valencia

11 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere