Real-legendes kontroversielle melding: Jeg henter Neymar

Roberto Carlos hævder, at han er manden, der kan lokke Barcelona-stjernen til Bernabéu

Neymar til Ballon d'Or med Lionel Messi og Cristiano Ronaldo. (Foto: AP)
Neymar til Ballon d'Or med Lionel Messi og Cristiano Ronaldo. (Foto: AP)

En af de helt store kan være på vej tilbage til Real Madrid.

Ifølge ham selv har Roberto Carlos haft samtaler med den spanske storklub om at blive en del af Zinedine Zidanes team.

Det skriver den spanske sportsavis Marca, der har talt med Carlos i forbindelse med uddelingen af Ballon d'Or mandag.

Carlos, der spillede for Real Madrid 1996-2007 og opnåede mere end 500 kampe for klubben, er i øjeblikket cheftræner for Delhi Dynamos i Indien, hvor han blandt andre har haft selskab af danskerne Mads Junker og Morten Skoubo.

Men nu vil den tidligere verdensmester tilbage på den store scene, og fribilletten skulle angiveligt bære selveste Neymars navn.

Således hævder Carlos, at han kan lokke landsmanden med til Bernabéu fra FC Barcelona.

Et spektakulært skifte, hvis det ellers skulle have noget på sig.

- Jeg har holdt et møde med Real Madrid om min fremtid i klubben. Snart vil jeg vide, hvordan jeg kan samarbejde med Zidanes Madrid, siger han til avisen.

En leder i omklædningsrummet
Ifølge Carlos vil et skifte fra Camp Nou til Bernabéu kunne betyde, at han udvikler sig yderligere og dermed fremover kunne vinde Ballon d'Or, hvor han igen i år måtte se sig slået af Lionel Messi og Cristiano Ronaldo.

- Jeg kan få ham med til Real Madrid. Han er meget ung. Jeg er sikker på, han vil slutte endnu højere i Ballon d'Or næste år, siger Carlos.

Han og Zidane spillede sammen i nogle succesfulde år i Real Madrid 2001-2006, og Carlos har som så mange andre vældig respekt for franskmanden, som han ser som et godt valg til trænerposten.

- Zidane er en leder i omklædningsrummet. Hans personlighed vil sikre ham meget succes. En træner skal beholde et venskab med spillerne, og Benítez sloges med at have et bånd til truppen, siger Carlos.

Det er åbenlyst ikke populært at skifte mellem Real Madrid og FC Barcelona, hvilket folk som Michael Laudrup og Luis Figo kan skrive under på. Alligevel er det sket mange gange gennem årene, at spillere har repræsenteret begge klubber.

De mest prominente: Brasilianske Evaristo ('62), vesttyske Bernd Schuster ('88), Michael Laudrup ('94), Gheorghe Hagi ('94), Robert Prosinecki ('95 - efter at have spillet for Oviedo i mellemtiden), Luis Enrique ('96), Luis Figo ('00), Ronaldo ('02 - efter at have spillet for Inter i mellemtiden), Samuel Eto'o ('04 - efter at have spillet for Mallorca i mellemtiden).'

Mest legendarisk er dog historien om Alfredo Di Stéfano - en af alle tiders største navne i international fodbold. Han havde egentlig en aftale på plads med FC Barcelona i 1953 men endte - angiveligt efter en manøvre fra general Franco - med at skrive under med Real Madrid. Det skifte var medvirkende til en øget rivalisering mellem de to klubber.

5 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere