Real Madrid jagter træner: Nu advarer fodboldforbund

Roberto Martínez er belgisk landstræner, og skulle Real Madrid få den tanke at henvende sig til ham, har de bare at kontakte det belgiske forbund først

Roberto Martínez stod i spidsen for Belgiens fodboldlandshold under VM i Rusland, hvor man med seks sejre i syv kampe endte med at vinde bronze. Foto: Petr David Josek/AP
Roberto Martínez stod i spidsen for Belgiens fodboldlandshold under VM i Rusland, hvor man med seks sejre i syv kampe endte med at vinde bronze. Foto: Petr David Josek/AP
Følg Fodbold

Det bliver ikke Antonio Conte. Det bliver heller ikke Mauricio Pochettino. Og at foreslå José Mourinho fremkalder vist mest af alt latter og hårdt vinklede øjenbryn i Real Madrid.

Næh, Roberto Martínez synes at være storklubbens bedste bud på en ny cheftræner, efter man smed Julen Lopetegui ud mandag og erstattede ham med B-træner Santiago Solari.

Hvis altså ikke det var, fordi Martínez er belgisk landstræner, underskrev ny toårig kontrakt i foråret og i øvrigt nappede den historiske VM-bronze i juli med Les Diables Rouges.

Alligevel er Martínez angiveligt så lummert et navn på Estadio Santiago Bernabéu, at det belgiske fodboldforbund, KBVB, har set sig nødsaget til at kommentere rygtet.

For det er ikke længe siden, Real-præsident Florentino Pérez i al hemmelighed talte - og underskrev kontrakt med føromtalte Lopetegui op til VM, og selvom det er strengt forbudt i henhold til FIFA’s regulativer, så gjorde den almægtige Florentino det nu stadig – sandsynligvis fordi han er ligeglad.

To grunde til Conte-kollaps
Og han vil sandsynligvis gøre det igen, hvis det er det, der kræves for at få ønsketræneren.

Og derfor har KBVB reageret.

- Hvis en klub vil hyre Mr. Martinez, skal man i første omgang komme til enighed med det belgiske fodboldforbund, siger Stefan Van Loock, der er talsmand for KBVB, til det spanske nyhedsbureau, EFE.

At det er sandsynligt, at Martínez er blandt favoritter skal selvfølgelig findes i kombinationen af hans spanske pas og den høje værdi, han har tilegnet sig qua resultaterne i år.

At man sandsynligvis ender med at styre udenom Conte, er der to grunde til. Ubekræftede meldinger fra Real Madrid-truppen går på, at der var mere end én kritisk røst, da hans navn blev nævnt. Samtidig har italieneren selv – angiveligt – ikke ønsket at overtage styringen i klubben et godt stykke inde i en sæson.

Imens forsøger Santiago Solari at gøre det så godt som muligt, nu han har fået den enestående chance for at præsentere sig på den måske største scene af alle som fodboldtræner. Han åbnede med en ventet og komfortabel sejr over upåagtede Melilla i Copa del Rey onsdag aften på 4-0.

Der ventes mere modstand lørdag i ligaen, når Real Madrid møder Real Valladolid på hjemmebane, om end madrilenerne igen skal vinde.

Martínez' vej til tinderne
Uanset hvad der sker, så er klubben nødsaget til at handle på en eller anden måde. For Solari er som provisorisk ansat cheftræner på en slags midlertidig kontrakt, der skal udskiftes indenfor 14 dage. Det dikterer det spanske fodboldforbunds reglement.

Belgien og Martínez spiller Nations League mod Island og Schweiz 15.- og 18. november.

Det vakte stor opmærksomhed i juni, da det spanske fodboldforbund skred ind og fyrede Lopetegui, da Real Madrid kort inden Spaniens første VM-optræden i Rusland annoncerede, at han skulle være ny cheftræner.

Han er nu blevet fyret efter en stribe dårlige resultater – senest 1-5 i weekenden til rivalerne fra FC Barcelona.

Roberto Martínez blev efter sin aktive karriere som spiller ansat som manager i Swansea City i 2007, da klubben lå i Englands tredjebedste række. Han styrede dem op i The Championship, inden han skiftede til Wigan Athletic i 2009, hvor klubben lå i Premier League.

Her kæmpede han med at holde klubben i den bedste række, hvilket lykkedes lige indtil foråret 2013, hvor klubben samtidig endte med at vinde FA Cup’en for første gang nogensinde. Da nedrykningen nogenlunde samtidig var en realitet, skiftede Martínez til Everton.

Her var en femteplads i 2014 hans bedste resultat, inden Everton fyrede ham i maj 2016.

Han nåede kun at være arbejdsløs et par måneder, så tiltrådte han som belgisk landstræner efter fyringen af Marc Wilmots i juni. Det har foreløbig været en ubetinget succes.

Belgien styrede suverænt gennem VM-kvalifikationen med lutter sejre, inden de ved VM besejrede Panama, Tunesien, England, Japan og Brasilien, inden Frankrig blev for stor en mundfuld i semifinalen. Bronzekampen endte dog også med sejr over England.

Og nu er han altså et varmt navn i Real Madrid. Tal om en karriere, der styrer mod tinderne for den 45-årige træner.

Da VTM Nieuws onsdag udbad sig en kommentar fra landstræneren om Real Madrid, var svaret kort og præcist:

- Det vil vi ikke spilde vores tid med.

Laudrup efter Real-rygter: Derfor tager jeg en pause

Efter kæmpefiasko: Nu kommer Zlatan til at tjene kassen

Ny Real-træner debuterer med sejr i Nordafrika

Målhelt provokerede i topbrag: Dansker måtte holdes tilbage

SE BILLEDERNE: Ydmygelse på Camp Nou

Stor guide: Sådan knuser du dine venner i FIFA 19

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind