Real Madrid kan få stort problem med Brexit

Før englænderne stemte om EU-medlemsskabet var alt fryd og gammen i kongeklubben - men så blev Gareth Bale pludselig til en ikke-EU-borger

Gareth Bale er helt uforvarende blevet fanget - sammen med Real Madrid - i Storbritanniens udmeldelse af EU. Foto: AP
Gareth Bale er helt uforvarende blevet fanget - sammen med Real Madrid - i Storbritanniens udmeldelse af EU. Foto: AP

Gareth Bale rider på den store bølge lige nu.

Som en af de få lever han mere end rigeligt op til sin stjernestatus ved det igangværende EM, hvor han er bagmanden til Wales' avancement ind i knockout-fasen.

'Hjemme' i Real Madrid er man da også klar til at forlænge hans kontrakt til 2023, men der, hvor han har rigtigt hjemme, har man pludselig sørget for et uventet problem for både ham og kongeklubben.

I forbindelse med Brexit - altså Storbritanniens udtræden af EU - bliver waliseren jo nu at regne som en borger, der hører til uden for EU. Dem har spansk fodbold regler for, skriver sportsavisen AS.

La Liga vil således ikke se flere end tre spillere i hver klub med den status. De tre spillere har Real Madrid bare allerede i James Rodriguez (Colombia), Casemiro (Brasilien) og Danilo (Brasilien), og da Bale nu også kommer i den kategori, så er 'De Hvide' også påvirket af torsdagens afstemning i Storbritannien.

Lige nu kan Real-fans dog glæde sig over, at der slet ikke er afklaring over, hvornår den reelle udtræden af EU finder sted. Men med en kontraktforlængelse til 2023 er der dog sandsynlighed for, at det når at ske, mens Bale spiller i Real Madrid.

Men, der er da flere spanske hold, der har flere end tre ikke-EU'ere på holdet, tænker du. Og det er også rigtigt, for der er en vej - omend lidt bumlet - uden om dette forbud:

Hvis en ikke-EU'er spiller i mere end fem år har optrådt i den spanske liga, har han ret til at søge om dobbelt statsborgerskab, så han også udstyres med et spansk pas og dermed ikke tæller med i kvoten på de tre.

Gareth Bale er i den grad kommet i fokus under EM-slutrunden, og nu vil Real Madrid sikre sig hans arbejdskraft de næste syv sæsoner. Foto: AP Landsholdsfodbold Real vil sikre sig Bale på monsterkontrakt

Gareth Bale har været suveræn i gruppespillet, hvor han har scoret i alle tre kampe. Foto: AP Landsholdsfodbold Nu begynder EM: Så gode er de sidste 16

Andrés Iniesta er på Ekstra Bladets drømmehold efter gruppespillet ved EM, hvor Barcelona-stjernen brillerede, hvilket også har fået Morten Olsen til at vurdere teknikeren som den bedste ved slutrunden i de tre første kampe. Foto: EFE Landsholdsfodbold Enig? Her er EM's drømmehold

30 kommentarer
Vis kommentarer