Real Madrid køber 16-årig - Barcelona raser over 'skandaler og svigt'

Den kolde luft mellem de spanske giganter er blevet et nøk koldere med Real Madrids køb af Vinicius Jr.

Det vil være noget af en tilsnigelse at hævde, at der eksisterer et venskabeligt forhold mellem de spanske giganter Real Madrid og FC Barcelona.

Senest blev det anstrengte forhold demonstreret, da FC Barcelona vandt 3-2 på Bernabeu.

Her røg Real-profilen ud, da han så rødt efter et frispark mod Lionel Messi. På vejen til det tidligere brusebad røg Ramos ud i et større skænderi med Barcelona-stjernen Gerard Piqué.

Efterfølgende fortsatte ordkrigen mellem de to landsholdskolleger, der er blevet symboler på de to klubbers evige fjendskab.

Og nu har de to brushoveder fået et nyt emne at skændes om.

Mandag kan store medier som brasilianske Globoesporte og spanske Marca nemlig afsløre, at Real Madrid har hentet det 16-årige brasilianske supertalent Vinicius Junior i Flamengo, hvor han stadig har sin førsteholdsdebut til gode.

Den talentfulde knægt kommer først til Madrid i 2018 i en handel, der kommer til at koste CL-mestrene i omegnen af 483 mio. kroner, når løn og agenthonorarer er regnet med.

- Der er ikke ikke underskrevet en aftale, fordi spilleren er yngre end 18 år. Men alle parter er nået frem til en mundtlig aftale om et skifte. Alt er under kontrol og efter FIFA's regler, skriver Marca, der som regel har rigtig godt styr på situationen i Real Madrid.

16.1.26845155.jpg
Og det er de rigtig godt gale i skralden over i Barcelona, hvor man havde set frem til at Vinicius Junior i Barça-trøjen.

Ifølge Barcelona-avisen Sport forventede ledelsen på Camp Nou, at skiftet var mere eller mindre sikkert, men så smed Real Madrid altså et enormt beløb på bordet.

- Florentino Perez (Real Madrids præsident, red.) udnyttede sin stærke økonomi for at undgå et nyt nederlag efter det, der skete med Neymar. Barcelona trak sig ud og synes, at prisen på 61 mio. kroner (købsprisen, red.) for en 16-årig er skandaløs, lyder det i Sport med henvisning til, at Real Madrid i sin tid følte sig sikre på at have hentet Neymar, inden den brasilianske stjerne i stedet havnede i fjendens lejr.

Også Mundo Deportivo lader raseriet få frit løb i spalterne.

- Barcelona opgiver Vinicius Junior og føler sig forrådt af spillerens agenter. En kilde siger, at Barcelona ser som et svigt fra agenterne. Spilleren var i Barcelona for to uger siden, hvor der blev indgået en mundtlig aftale om fremtid

Vinicius Junior viste for alvor talentet ved de sydamerikanske U17-mesterskaber, hvor han scorede fem gange undervejs mod den samlede sejr.

Den nye Neymar
Det unge stortalent er et brandvarmt samtaleemne i hjemlandet. Det fortæller Peter Arholdt, der er freelance scout i Brasilien og bestyrer podcasten 'Brasserbold', som omhandler brasiliansk fodbold.

- Han har allerede fået prædikatet 'den nye Neymar'. Han er jo meget ung, men da han var yngre, havde han store problemer med disciplinen, og flere holdkammerater og trænere havde store problemer med ham. Ingen kunne lide ham, for han havde en arrogant holdning. 'Du kan ikke lære mig noget', syntes han at sige . Men han er på rette spor nu, siger Arnholdt til Ekstra Bladet og nævner, at Neymar jo også havde attitudeproblemer i sine unge dage.

Hvad spillestilen angår ,er der også flere ligheder mellem ham og Barcelonas superstjerne.

- Vinicius ligger typisk i venstre side, og herfra kan han både skære ind og afslutte eller lægge bolden ind. han er teknisk velfudneret og hurtig uden dog at være en Dennis Rommedahl. Lige nu holder han hovedet på rette sted, og det er det vigtigste, siger han om knægten fra São Gonçalo i udkanten af Rio de Janeiro.

De europæiske klubber er meget aktive i Brasilien, fortæller Arnholdt, der selv har set Vinicius i aktion. Her var han blandt andet på plads sammen med en talentspejder fra Manchester United.

- De europæiske klubber byder sig til og kommer så på en prioriteringsliste. Så kan man ende med at få en forkøbsklausul, og Real Madrid er jo enormt bange for at misse en mulighed. De var jo også inde i kampen om Neymar. Men der er jo tale om højrisikoinvestering, for vi ved jo ikke, hvordan spillere på denne alder vil udvikle sig.

Arnholdt har dog set en stor fremgang for det nye brasilianske stjerneskud.

- Han har gennemgået en fantastik udvikling de sidste fem måneder.

Reals reserver med stor-sejr:

Se Real Madrid-reserver holde Barcelona væk

Barcelonas stjernetrio kører rundt med spansk rival

Bænket Krohn-Dehli må vente med Sevilla-comeback

Her er sportsstjernernes tatoveringer: Det betyder de vilde tusser  

De brød transferrekorden