Real Madrid om fadæse: Det var Uniteds skyld

Det var Manchester United, der hang i bremsen mandag aften, da De Gea-handlen faldt igennem, lyder forklaringen fra Spanien

Om det var Real Madrids eller Manchester Uniteds skyld, at papirarbejdet ikke blev gjort, betyder sikkert mindre for David De Gea, der nu formentlig kan se frem til mindst et halvt år væk fra topfodbold. For Louis van Gaal har ikke villet bruge ham hidtil i sæsonen. (Foto: AP)
Om det var Real Madrids eller Manchester Uniteds skyld, at papirarbejdet ikke blev gjort, betyder sikkert mindre for David De Gea, der nu formentlig kan se frem til mindst et halvt år væk fra topfodbold. For Louis van Gaal har ikke villet bruge ham hidtil i sæsonen. (Foto: AP)
Følg Fodbold

Det så virkelig pinligt ud for Real Madrid, da en historie breakede om, at de var 28 minutter for sent på den med det papirarbejde, de skulle sende til La Liga på købet af David De Gea i Manchester United.

To minutter for sent, eller 28 minutter for sent, det er et fedt - transfervinduet er lukket, ligegyldigt hvem man er.

Enorm brøler: Derfor falder De Gea-handlen til jorden

- Pinligt for Real Madrid. Hvis jeg kender den klub ret, så arbejder de lige nu på højtryk bag kulisserne på den her sag, for det værste for dem er at tabe ansigt, sagde TV3+-eksperten Luna Christofi tirsdag over middag til Ekstra Bladet.

Det viser sig nu, at madrilenerne netop arbejdede på højtryk - ikke for at opnå en dispensation til at lade handlen gå i gennem, hvilket de åbenbart hurtigt opgav, men på en pressemeddelelse, der lægger skylden for miseren på Manchester United.

På klubbens hjemmeside er opstillet 10 punkter, som sender aben tilbage til England:

1. Real Madrid hævder, at Manchester United først åbnede forhandlingerne om De Gea-transferen i går. 

2. På trods af at Real Madrid vidste, at det ville blive en besværlig proces, gik klubben alligevel med til at åbne forhandlingerne med United.

3. Manchester United ville kun forhandle om en De Gea-transfer, hvis Keylor Navas blev sendt den anden vej. Det var betingelsen.

4. Begge klubber nåede hurtigt til enighed for begge spillere, og Real Madrid sendte kontrakterne til Manchester 13.39 spansk tid. United sendte kontrakterne tilbage otte timer senere - klokken 21.43 spansk tid med mindre tilføjelser.

5. Det hele blev hurtigt accepteret af Real Madrid, så begge spillere kunne registereres i deres nye klubber hos TMS (det elektroniske transfersystem) og hos det spanske fodboldforbund.

Twitter-folket skriger af grin over De Gea-handlen

6. Da Real Madrid fik kontrakterne underskrevet af De Gea og Navas, sendte de dem til United klokken 23.32 spansk tid.

7. United nåede til enighed med spilleren klokken 23.53 spansk tid. På dette tidspunkt blev kontrakterne sendt til spillerne, så de kunne sætte deres signatur på. 

8. Klokken 00:00 loggede United ind på TMS (det elektroniske transfersystem) for at registerere De Gea-handlen. På samme tid fik Real Madrid sendt kontrakterne fra Manchester. 

9. Real Madrid modtog alle dokumenterne 00:02 og prøvede at få adgang til TMS - men der var det lukket. Klokken 00:26 fik Real Madrid lov til at komme ind i TMS-systemet for at registerere De Gea, da transfer-vinduet i England stadig var åbent. Real Madrid forsøgte herefter at sende kontrakten til det spanske fodboldforbund, selvom det var klart, at tiden var udløbet.

10. Real Madrid har kort sagt hele tiden gjort alt, hvad de kunne, for at få de to handler igennem.

Luna: Ingen betydning for mesterskabskampen
Ifølge Luna Christofi får det næppe den store betydning for mesterskabskampen, at Real Madrid nu står uden en målmand af De Geas format indtil i hvert fald januar - måske helt indtil næste sommer, hvor De Geas kontrakt med Manchester United udløber. For madrilenerne har netop hentet en udmærket keeper ind.

- De Gea er jo en fantastisk målmand, men Keylor Navas er altså ingen katastrofe. Han er en glimrende målmand, han blev jo så sent som sidste år valgt til VM's bedste målmand. Så jeg tror ikke, det får den store betydning, vurderer Christofi, der ser mesterskabskampen helt lige mellem tre hold: Real Madrid, Barcelona og Atletico Madrid.

Dyr dumhed: De Gea kan kræve kæmpe kompensation

- De er selvfølgelig meget tidligt at vurdere på, men Atletico har købt rigtig godt ind. Jackson Martinez er kommet til, og Óliver Torres er komme tilbage fra udlejning til Villarreal - han er en fantastisk spiller, og teknisk stærkere end Turan, som er solgt til Barcelona.

- Atletico har netop spillet end af sæsonens traditionelt sværeste kampe for alle hold, ude mod Sevilla, og der vandt de 3-0. Så selv om det er tidligt på sæsonen, vil jeg sige, at de er på niveau med Real Madrid og Barcelona.

- Barcelona har en snæver trup, som kommer til at tabe nogle point i efteråret. Det gør Real Madrid nok også, med alt det der foregår i den klub. Så det bliver en meget tæt sæson, vurderer Luna Christofi oven på De Gea-handlens kollaps.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind