Real Madrid sørger over irakiske ofre i guldkamp

Den spanske storklub begræder terror-angrebet i den irakiske by Balad, hvor 16 Real Madrid-fans blev dræbt af terrorister fra Islamisk Stat

Optagelser fra gerningsstedet. (Video: AP)

Fredag morgen blev Irak ramt en forfærdelig tragedie, da 16 Real Madrid-fans blev brutalt myrdet og 30 såret, da den islamiske terror-organisation, Islamisk Stat, angreb et lokale i byen Balad, 125 kilometer nord for Bagdad.

Tilhængerne af den spanske klub var samlet i et lokale for at se gamle kampe med Real Madrid, da flere terrorister pludseligt stormede stedet og skød rundt om sig med AK47-gæværer.

- Terroristerne flygtede til et nærliggende område, hvor de sprængte sig selv i luften, da sikkerhedsstyrker og nogle indbyggere var tæt på at indhente dem. Der var fem eller seks af dem. Fire af terroristerne er døde efter selvmordsangrebet, men vi leder stadig efter resten, siger byens guvernør Ammar Hekmat al-Baldawi ifølge den spanske avis AS.

Sådan så lokalet ud efter angrebet. (Foto: Scanpix)
Sådan så lokalet ud efter angrebet. (Foto: Scanpix)
 

Terror-angrebet bliver fordømt på de sociale medier, og nu melder selveste Real Madrid sig også på banen.

Den spanske storklub, der lørdag skal kæmpe om La Liga-guldet med rivalerne fra FC Barcelona, tager skarp afstand fra angrebet og begræder tabet af de irakiske fans.

- Alle Real Madrid-fans i verden sørger i dag over tabet, og vi vil aldrig glemme jer. Vi som klub begræder også tabet og kondolerer til familier og venner af de afdøde. Real Madrid viser solidaritet med det irakiske folk, der lider under ekstrem vold og uretfærdighed, skriver klubben i en pressemeddelse.

Derudover tilføjer de, at spillerne i lørdagens kamp mod Deportivo de La Coruña vil bære sorte sørgebind om armen for at markere tragedien og mindes ofrene.

Kampen sparkes i gang klokken 17.

Terrorister fra Islamisk Stat har slået 14 Real Madrid-fans ihjel. (Polfoto) Spansk fodbold 14 Real Madrid-fans dræbt i massakre

16 kommentarer
Vis kommentarer