Real Madrids skandale-straf: Her er deres regelbrud

Real Madrid skrev kontrakt med to 12-årige fra Venezuela, og det er angiveligt en del af årsagen til det kommende transferforbud

Se frisk analyse af Real Madrids transferforbud her

Natten til onsdag kunne spanske Cadena Ser melde, at Real Madrid og også Atletico Madrid får transfer-karantæne i de næste to transfervinduer.

Men hvad er det egentlig Real Madrid har gjort galt?

Tilbage i januar dukkede de første rygter op, der gik på, at Real Madrid kunne blive straffet.

Dengang kunne AS fortælle, at Real Madrid blev undersøgt for brud på artikel 19 i FIFA's regelement.

Af reglen fremgår det, at det er ulovligt at ansætte spillere under 18 år på kontrakt, medmindre nogle særlige omstændigheder gør sig gældende - hvis spillerens forældre bosætter sig i samme by som spilleren af andre grunde end fodbold (eksempelvis på grund af arbejde), hvis transferen foregår mellem to europæiske klubber, eller hvis handelen foregår mellem to nabolande og spilleren bor højst 50 kilometer fra grænsen.

Spansk fodbold - 29. apr. 2015 - kl. 06:36 Skandale i nat: Real Madrid får mareridt-straf

Reglerne er indført for at beskytte drenge helt ned til 13-14 år mod at blive stavnsbundet i en klub i udlandet, som måske senere bare opløser deres kontrakt.

Real Madrid er angiveligt kommet i fedtefadet på grund af to 12-årige drenge hentet i Venezuela i 2012.

Der er tale om Manuel Godoy og Fernando Macias, der var til prøvetræning i Real Madrid, men skulle videre til River Plate og Milan. Inden de nåede videre, havde Real Madrid imidlertid sikret dem på aftaler.

Den første skrev under i 2012, og den anden skrev under som 14-årig i 2013. Han spiller i dag i Rayo Vallecano. Det skrev Daily Mail om i januar.

Se også: Så sød er Ronaldo: Rammer dreng i hovedet og giver gave

Se også: Real Madrid-træner indrømmer fejl

Tilbage i januar forsvarede Real Madrid sig mod anklagerne i en lang pressemeddelelse.

- Vi er enige med FIFA i dette spørgsmål, og vi vil fortsat samarbejde med dem i alt, hvad de beder os om. Vi er fuldstændig trygge ved den måde, Real Madrid har ageret, sagde sportsdirektør Emilio Butragueño blandt andet dengang.

Hvis Real Madrid bliver dømt efter FIFA's paragraf 19, kan Ronaldo komme til at kigge langt efter nye holdkammerater - for så kan Real Madrid få en straf som Barcelona. (Foto: AP) Spansk fodbold - 26. jan. 2015 - kl. 10:36 Real Madrid i problemer: Undersøges for Barca-fusk

I januar kom det i øvrigt også frem, at Rayo Vallecano og Sevilla kunne blive ramt af samme forbud, men det er endnu uvist, om de ryger med i faldet sammen med Atletico og Real. Også andre udenlandske klubber skulle være i søgelyset.

Barcelona blev som de første dømt af FIFA i april 2014, og en appel til den internationale sportsdomstol CAS stadfæstede dommen før jul, hvilket betyder, at Barcelona ikke kan ansætte nye spillere før vinteren 2015/2016.

Tillykke med de 113 år - Se Real Madrid fejre fødselsdag her:

10 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere