Real vinder... Men Super-Suárez banker guldet til Barça

I et stykke tid lignede det en gyser-afslutning på den spanske guldkamp. Men så viste Luis Suárez sig fra sin målsultne side og sikrede Barcelona ligatitlen foran Real Madrid

Luis Suárez var den store oålevelse, da han med et hattrick mod Granada sikrede Barcelona den spanske ligatitel lørdag aften. (Foto: AP/Manu Fernadez)
Luis Suárez var den store oålevelse, da han med et hattrick mod Granada sikrede Barcelona den spanske ligatitel lørdag aften. (Foto: AP/Manu Fernadez)

Det var lige før, at panikken havde indfundet sig i Granada, hvor Barcelona var på mesterskabsjagt i sidste spillerunde i La Liga sent lørdag eftermiddag. For Real Madrid havde bragt sig foran mod Deportivo allerede efter få minutters spil. Det betød, at madridlenerne stjal liga-pokalen. For en stund...

Men Barcelona - eller rettere Luis Suárez - vågnede op og fjernede al spænding i guldkampen mellem catalonierne og Real Madrid. Med et hattrick mod Granada stjal Suárez titlen tilbage til Barcelona. Og den holdt de helt fast i. Kampen blev vundet med 3-0. Samtidig blev Suárez suveræn La Liga-topscorer med 40 sæson-kasser. Og så var det sådan set lige meget, at Cristiano Ronaldo også scorede to for Real Madrid, som ligeledes vandt deres sidste kamp over Deportivo La Coruna med 2-0. Barcelona sluttede på 91 point, mens Real Madrid måtte nøjes med 90.

Det er ikke mange spillerunder siden, at Barcelona næsten formåede at smide hele deres forspring på 10 point ned til Real Madrid. Inden sidste spillerunde var det kun nede på ét enkelt point. Derfor var der maksimalt pres på Barcelona, som altså skulle vinde, hvis real Madrid også gjorde det. Men Barcelona, og i særdeleshed Suárez, stod for presset. Det betyder, at Barcelona er mestre for syvende gang på 10 år.

Der bliver ingen parade, hvis Barcelona bliver mestre. (Foto: AP) Spansk fodbold Barcelona-sejr kan ende i nedtur

Barcelona begyndte ellers deres guldjagt noget usikkert med dårlige pasninger, der var både for korte og for lange. Banen var ekstremt tør, og det var tydeligt, at Barcelona-spillerne ikke kunne få den fart i bolden, de gerne ville have. Men langsomt åd de sig ind i opgøret.

Efter små ti minutters spil havde Gerard Piqué et hovedstødsforsøg, der blev reddet på stregen.

Kort tid efter blev Neymar sendt i dybden af Messi, men brasilianeren ramte ikke bolden rent, og den strøg langt op på tilskuerpladserne.

Fem minuter senere havde Piqúe så sin anden store mulighed på hovedstød, men han headede lige på Granadas målmand.

Midt i 1. halvleg kunne Granada dog ikke holde Barcelona fra tapas-fadet længere. Jordi Alba kom i overlap efter en kombination med Neymar og lagde den ind foran Suárez, som let kunne prikke bolden i kassen. 1-0, og guldet var tættere på catalansk grund.

Se giftige Suárez' første gudscoring:

Cirka fem minutter før pausefløjt scorede Luis Suárez selvfølgelig - fristes man til at sige - sit andet mål og spillede guldet næsten endegyldigt til Barcelona. Det var samtidig uruguayanerens 39. sæsonscoring - i La Liga alene.

Interessant...(Foto: CD Palencia) Spansk fodbold Gyseligt! Præsenterer verdens værste spilledragt

I anden halvleg skete der ikke meget. Barcelona kontrollerede løjerne, men indimellem kom der lidt drama, da Neymar blev sparket ned, og da den tidligere Barcelona-spiller Isaac Cuenca ikke gad at sparke bolden ud, mens Suárez lå og var skadet.

Fem minutter før slutfløjt slog Suárez så til for tredje gang i kampen, 40. gang i sæson, og sikrede Barcelona guldet. Det var Barcelonas 24. ligatitel.

22. maj kan Barcelona så vinde sin anden titel i sæson, når de møder Sevilla i Copa Del Rey-finalen, som spilles på Atlético Madrids stadion, Vicente Calderón.

TV: Se tilskuerne storme banen for at fejre mesterskabet 

TV: Neymar tryller endnu engang

 

78 kommentarer
Vis kommentarer