Ronaldo afslører ny Qureshi-løgn: Her er hans svar

Cristiano Ronaldo blander sig nu i føljetonen om fup-journalisten Michael Qureshi

Michael Qureshis interview med Cristiano Ronaldo, der blev brugt til at sælge bog om Martin Ødegaard, har tilsyneladende aldrig fundet sted (Foto: AP)
Michael Qureshis interview med Cristiano Ronaldo, der blev brugt til at sælge bog om Martin Ødegaard, har tilsyneladende aldrig fundet sted (Foto: AP)

Lørdag er der gået et halvt år, siden Michael Qureshi blev fyret som journalist hos Ekstra Bladet.

Den fredag i december kom det frem, at Qureshi gennem mere end et årti har skrevet historier ved at bruge citater fra fiktive personer og via interviews, der ikke har fundet sted i virkeligheden.

Artiklen fortsætter under videoen

Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen redegør for Qureshi-sagen ved et pressemøde kort efter historien kom frem

Nu udvikler sagen sig igen.

Norske Dagbladet kan lørdag nemlig afsløre som avisens tophistorie, at selveste Cristiano Ronaldo nu også melder, at et interview med Michael Qureshi ikke har fundet sted.

- En dag kan Martin blive min afløser, siger Ronaldo i en eksklusiv samtale med forfatteren af bogen 'Martin Ødegaard', lyder det på bagsiden af Michael Qureshis bog, som Cristiano Ronaldo nu afviser at have udtalt sig til.

- Vi kan bekræfte, at Cristiano Ronaldo ikke blev interviewet af den journalist, skriver Cristiano Ronaldos presseafdeling i en mail til den norske avis.

For at være helt på den sikre side, så har avisen stillet to opfølgende spørgsmål til rådgiverne fra firmaet CR7, og talsmanden afviser, at Ronaldo var til stede på en spørgsmål-svar-seance i første halvår af 2015 sammen med med Qureshi.

Michael Qureshis interview med Cristiano Ronaldo, der blev brugt til at sælge bog om Martin Ødegaard, har tilsyneladende aldrig fundet sted (Foto: AP)
Michael Qureshis interview med Cristiano Ronaldo, der blev brugt til at sælge bog om Martin Ødegaard, har tilsyneladende aldrig fundet sted (Foto: AP)
 

I bogen fortælles det, at interviewet fandt sted, da Qureshi allierede sig med den spanske sportsavis Marca og sammen fik adgang til et Adidas-arrangement i Madrid.

Det citat kan avisens fodboldreporter, Ruben Jimenez, dog ikke finde i den spanske udgave af bogen.

- Og Cristianos sponsor er Nike og ikke Adidas, så det er meget mærkeligt, at han kunne stille op på et pressemøde for Adidas, siger Jimenez, der fortæller, at ingen af hans kollegaer kan bekræfte Qureshis udlægning.

- Vi husker ikke Adidas-arrangementet, og jeg tvivler på, at det har fundet sted, siger Jimenez.

Da de første historier om Qureshis fiktive artikler kom frem, der konfronterede norske medier Qureshi med, om samtalerne med Ronaldo egentlig havde fundet sted.

- Interviewet med Cristiano Ronaldo i forbindelse med Ødegaard-bogen er 100 procent reelt, svarede Qureshi dengang til Bergens Tidende, mens forlagschef Kjetil Kristoffersen uddybede.

- Vi har ingen grund til at tro andet. Qureshi informerede os undervejs i arbejdet med bogen, og han var grundig med dokumentationen omkring Ronaldo-interviewet, sagde Kristoffersen og forklarede, at han jo ikke bare kunne ringe til Ronaldo og høre, om interviewet var sandt.

Martin Ødegaard blev præsenteret i Real Madrid i januar (Foto: Andres Kudacki) Superligaen Superligaen i knæ: Glem en dansk Ødegaard

FC Midtjyllands sportsdirektør, Claus Steinlein, er sikker på, at Pione Sisto kunne have besøgt Europas største klubber, ligesom Martin Ødegaard gjorde, inden han skrev kontrakt med Real Madrid. (Foto: Ernst van Norde) FC Midtjylland 'Pione Sisto minder om Ødegaard'

Martin Ødegaard i kamp for Real Madrid (Foto: AP)
Martin Ødegaard i kamp for Real Madrid (Foto: AP)

Qureshi-sagen helt kort
  • Journalisten Michael Qureshi blev 4. december bortvist fra Ekstra Bladet efter ti måneders ansættelse, da han erkendte at have brugt falske navne på kilder.
  • Han forklarede, at det var sket for at beskytte kilderne, som blot ville få problemer, hvis han nævnte dem ved navn.
  • Qureshi nægter selv i dyb fortrolighed at dokumentere kildernes sande identitet.
  • Siden har det vist sig, at Qureshi også i sin 12 år lange ansættelse på BT har snydt på vægten, og at en stor del af hans artikler til fodboldmagasinet Goal er produceret med tvivlsomme metoder.
  • Egmont, som udgiver Goal, har trukket 407 artikler tilbage, mens BT har trukket 22 artikler tilbage. Ekstra Bladet har trukket 16 artikler tilbage.

Journalist Michael Qureshi er tilbage i mediebranchen efter at have holdt sig uden for rampelyset siden sin afskedigelse i december. (Foto: Claus Bonnerup). Sport Efter halvt års tavshed: Fupjournalist tilbage på banen

Se også: BT trækker 287 artikler af Michael Qureshi tilbage

(Foto: Claus Bonnerup) Sport Qureshi sendte falske fakturaer for 330.000 kroner

Sidenhen konfronterede Kristoffersen igen Qureshi om Ronaldo-citaterne i bogen.

- Bogen er så positiv og ufarlig, at det mest revolutionerende var Ronaldo-interviewet. Derfor var jeg så grundig med at spørge ham til det også, siger Kristoffersen til avisen.

- Jeg vil ikke bruge ord som snyd og bedrag, men efter at have konfronteret ham på ny med interviewet, så gav han sit æresord på, at han havde sagt det. Ikke i et eksklusivt interview, men som en del af en sekvens, han havde gennemført med en anden spansk journalist, siger Kristoffersen.

Forlaget baf bogen, Publicom, har trukket bogen tilbage fra butikkerne, og nu vil forlagschefen også have den fjernet fra webshoppen.

Hverken Martin Ødegaard eller hans far eller rådgiver ønsker at udtale sig til Dagbladet, ligesom den norske avis heller ikke har kunnet få fat på Qureshi.

Ekstra Bladet har lørdag eftermiddag via mail fået en kommentar fra Qureshi. Han ønsker ikke at svare på de direkte spørgsmål, men kommer med et længere statement.

- Jeg har lagt mig fladt ned på nogle metoder jeg brugte som sportsjournalist. Men jeg vil ikke spilde resten af mit liv på, hver gang en journalist finder noget, som han finder tvivlsomt, skriver Qureshi til Ekstra Bladet.

- Min troværdighed er i bund, og det er selvfortjent. Men måske man i Norge kan huske, hvem der afslørede, at Egil Drillo Olsen havde en hemmelig dansk voksen søn, der spillede fodbold, lyder det fra Qureshi.

- Jeg kan ikke ændre på, hvad der er gjort i fortiden, men jeg kan påvirke min fremtid- og jeg skal forsøge at kravle mig i den rigtige retning i en helt ny genre, hvor jeg er lige så meget PR-mand som skribent, skriver Qureshi.

Michael Qureshi har netop startet et nyt Aalborg-medie op sammen med AaB-spilleren Thomas Enevoldsen.

 

Omfanget af skandalen fortsætter med at udvikle sig. De tyske spor hjælper heller ikke Michael Qureshi. (Screendump, TV3 Sport) Sport Misbrugt af Qureshi: Tysk journalist anede intet

 

Michael Qureshi har skrevet sine svar til Ronaldo-beskyldningerne på mail (Foto: Claus Bonnerup)
Michael Qureshi har skrevet sine svar til Ronaldo-beskyldningerne på mail (Foto: Claus Bonnerup)

 Her afgør Cristiano Ronaldo Champions League-finalen på straffe:

23 kommentarer
Vis kommentarer